Η σημασία της παραμονής Σπανούλη

Η σημασία της παραμονής Σπανούλη

Η σημαία στον ιστό της, όταν ο σύλλογος ξέρει να αναγνωρίζει αξίες και προσφορά...

Είναι οριστικό πλέον. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο παίκτης του οποίου η έλευση στην ομάδα του Πειραιά πριν από 8 χρόνια άλλαξε την ιστορία της, έμεινε για έναν ακόμα χρόνο στο ρόστερ. Η ανανέωση του Σπανούλη με τους ερυθρόλευκους έχει πολλαπλά οφέλη για το σύλλογο, αλλά και ένα μεγάλο «αλλά». Πρώτον, ο Ολυμπιακός κρατά στη μηχανή του έναν πολύ έμπειρο παίκτη, που μπορεί να τον ξελασπώσει στα δύσκολα. Δεύτερον, το γεγονός ότι ο ηγέτης παραμένει στη νέα εποχή που ξεκινά με την έλευση Μπλατ, αποτελεί για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες πολύ σημαντική εξέλιξη. Τρίτον, η παραμονή της σημαίας στον ιστό της, δείχνει ότι το club σέβεται τις αξίες και τιμά την προσφορά του κάθε παίκτη.

Ωραία όλα αυτά. Το «αλλά» που μπαίνει τότε; Μπαίνει στο κατά πόσο θα αποδεχθεί επί της ουσίας ο Βασίλης Σπανούλης το νέο ρόλο που θα του  δώσει ο καινούργιος προπονητής. Καλές οι δηλώσεις μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης περί απλού στρατιώτη, αλλά τα πάντα κρίνονται στην πράξη. Δεν λέω ότι ο kill bill θα έχει σώνει και καλά πρόβλημα, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πολλά κρίνονται από τα αποτελέσματα και κυρίως από την στελέχωση της ομάδας. Αν η χρονιά ξεκινήσει με δύσκολο τρόπο για τον Ολυμπιακό και κάποιες ήττες που πονάνε, τότε πολλά από αυτά που τώρα μοιάζουν ρόδινα, ενδέχεται να αλλάξουν σε μία νύχτα.

Αγωνιστικά, η παραμονή Σπανούλη λύνει τα χέρια του Μπλατ με τον αρχηγό σε έναν ρόλο δεκαπέντε λεπτών περίπου ανά αγώνα, δίνοντας έτσι ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο στα βασικά γκαρντ της ομάδας. Αυτό που μένει τώρα για τον Ολυμπιακό είναι, να γίνει η σωστή επιλογή των δύο ξένων που θα καλύψουν τις θέσεις των περιφερειακών, πλαισιώνοντας τους Μάντζαρη, Σπανούλη και ίσως και τον Στρέλνιεκς. Αν ο παίκτης που πάρουν οι ερυθρόλευκοι ως βασική λύση δεν έχει παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, τότε πολύ σύντομα εξ΄ανάγκης ο Σπανούλης θα πάρει πάλι την μπαγκέτα και θα αποτελέσει το βασικότερο κομμάτι στο rotation. Μια εξέλιξη που αν γίνει τελικά πράξη, είναι σίγουρο πως δεν θα είναι προς όφελος για την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ