Ετσι χάλασε η μεταγραφή του Μεριά στον Ολυμπιακό

Ετσι χάλασε η μεταγραφή του Μεριά στον Ολυμπιακό

To10.gr καταγράφει το χρονικό της υπόθεσης: Η κατ' αρχήν συμφωνία, η υπογραφή του Μεριά, η βραδινή ανατροπή, το «όλα τα λεφτά μπροστά» και ο ρόλος της νέας ομάδας του προπονητή της εθνικής Τυνησίας!

Πέρασε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις (με επιτυχία). Αποδέχθηκε την προσφορά του Ολυμπιακού. Ανέβασε και βίντεο από τα γραφεία της ΠΑΕ, με emoticons ικανοποίησης και χαράς, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Είπε το «ναι σε όλα» στους Ερυθρόλευκους και ετοιμάστηκε να βάλει την υπογραφή του στο 3ετές συμβόλαιο που του είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ και με το οποίο είχε συμφωνήσει σε όλα. Και εκείνη τη στιγμή, το βράδυ της Παρασκευής, έσκασαν τα… μαντάτα από την Τυνησία και το απαγορευτικό για τις υπογραφές.

Ο Γιασίν Μεριά, περί ου ο λόγος, έμεινε με το… στυλό στο χέρι. Καθώς πήρε εντολή από τη διοίκηση της Σφαξιέν να μην υπογράψει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων. Για την ακρίβεια, η ομάδα από την Τυνησία αποφάσισε να χαλάσει τη μεταγραφή με κάθε τρόπο και το έκανε. Αρχικά ζήτησε περισσότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα. Εν συνεχεία, ζήτησε το σύνολο του ποσού (!) να μπει στον λογαριασμό του αφρικανικού συλλόγου, για να… στείλουν τα έγγραφα της ελευθερίας του 25χρονου κεντρικού αμυντικού.

Κάπου εκεί ο παίκτης έκανε τη δική του προσπάθεια. Ενημέρωσε ότι εάν δεν τελειώσει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, δεν επιστρέφει στην Τυνησία και θα κάνει… πόλεμο στη Σφαξιέν. Μάταια. Οι Τυνήσιοι είχαν στόχο, έπαιξαν συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν επρόκειτο να κάνουν πίσω, εάν δεν έπαιρναν όσα ήθελαν. Και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός τελείωσε κάθε συζήτηση, ενημέρωσε ότι η πρότασή του δεν ισχύει και πήγε παρακάτω.

Λίγη ώρα αφότου πάγωσαν οι συζητήσεις από τον Ολυμπιακό, από την Τυνησία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας και της αιτίας που η Σφαξιέν αποφάσισε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν, για να δυσκολέψει τη μεταγραφή. Η ομάδα από την Τυνησία, λοιπόν, χρησιμοποίησε την πρόταση από την Αλ-Ντουχαΐλ του Κατάρ, για να πιέσει τον Ολυμπιακό. Και απαιτώντας (εκτός των άλλων) η μεταγραφή να φτάσει στα 2,5 εκατ. ευρώ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο πάνω από την αρχική συμφωνία!

Οπως προκύπτει από την Τυνησία, μάλιστα, η πρόσληψη του Ναμπίλ Μααλούλ από την ομάδα του Κατάρ, ήταν αυτή που έκανε την Αλ-Ντουχαΐλ να πιέσει ακόμη περισσότερο. Ποιος είναι ο κύριος; Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος προπονητή της εθνικής Τυνησίας, και άνθρωπο που καθιέρωσε τον 25χρονο στόπερ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ηθελε πώς και πώς τον Μεριά στη νέα του ομάδα, η οποία έκανε πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που ο Ολυμπιακός προφανώς μπορούσε να καλύψει και να πάρει τον παίκτη. Ωστόσο δεν ήθελε. Κυρίως, λόγω του κακοστημένου παιχνιδιού των Τυνήσιων.

Ο Μεριά δεν συμμετείχε σε αυτό και έως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε και πίεζε για να βρεθεί λύση. Αλλά μάταια. Ετσι, το μεσημέρι του Σαββάτου, τόσο ο 25χρονος μέσος όσο και οι εκπρόσωποί του, πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής στην Τυνησία. Αν και δεν αποκλείεται επόμενος σταθμός να είναι το Κατάρ. Οπου ο Μεριά δεν θέλει να πάει, αλλά είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ