Κυβέρνηση που «δεν θέλει», δεν έχει σημασία αν «μπορεί»…

Κυβέρνηση που «δεν θέλει», δεν έχει σημασία αν «μπορεί»…

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Και τα υπόλοιπα δεν είναι… άλγεβρα στο Σούπερ Μάρκετ αναζητώντας τα προϊόντα με την ειδική 5% έκπτωση.

Τα πνευματικά δικαιώματα της ατάκας ανήκουν στον Αβραάμ Λίνκολν και χάνονται κάπου στο 1858: «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα» διατύπωσε ο 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Που να ήξερε, πόσο επίκαιρος θα ήταν σχεδόν δύο αιώνες αργότερα στην άλλη άκρη του κόσμου. Και μάλιστα με αφορμή όχι τη δράση, αλλά την αδράνεια μιας Κυβέρνησης που δεν έχει πρόβλημα να φλερτάρει με το όριο της κοροϊδίας τοποθετώντας στον παρονομαστή (και) το ποδόσφαιρο

Έβαλε χίλιες λέξεις στη σειρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή που έστειλε χθες στην ΕΠΟ, για να περιγράψει μια. Την «αποσύνθεση» ενός κοινωνικού αγαθού που σε κοινή θέα όμορφα καίγεται. Καταγγελίες με διευθύνσεις και ονόματα για υποθέσεις που αφορούν στο ποινικό δίκαιο (όπως το «χτύπημα» με εμπρηστικό μηχανισμό στην εταιρία του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη) ή δίνουν την αίσθηση σκανδάλου –όπως αυτή του νέου αθλητικού κέντρου της εθνικής μας ομάδας-. Αλήθεια όμως, ακούει κανείς;

Διαβάστε επίσης: Στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια ο Μήτρου Λονγκ! (pics)

Υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην «λαίλαπα» μιας χούφτας πρόθυμων υπαλλήλων που διαφημίζοντας τις «πλάτες» πότε της ΑΕΚ και πότε του ΠΑΟΚ έχουν μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε φαρσοκωμωδία; Κάποιος που έκανε κάτι προκειμένου να μην έχει το δικαίωμα σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κοιτάζοντας προς το πάρκο Γουδή να υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να ασχολείστε και να μην έχετε οδηγήσει το ποδόσφαιρο στον εξευτελισμό»;

Μην πάτε μακριά. Η Νέα Δημοκρατία έδιωξε κακήν κακώς πριν από μερικά χρόνια τον Τάκη Μπαλτάκο από την ομπρέλα της, φωτογραφίζοντας στο πρόσωπο του έναν επικίνδυνο «θεωρητικό της ακροδεξιάς». Η ίδια που σαν Κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε στον συγκεκριμένο να αναλάβει την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά εσχάτως αναζητούσε και τρόπο για να αλλάξει τα «ηλικιακά όρια» προκειμένου να του ανοίξει τον δρόμο για μια δεύτερη θητεία. Κατά το ρεπορτάζ την έβγαλε από τον κόπο η συμφωνία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, να είναι ο επόμενος ο Μάκης Γκαγκάτσης. Αλλιώς θα έδινε ακόμη τον… αγώνα της για εκείνον που καρατομήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ως «προνομιούχος συνομιλητής του Ηλία Κασιδιάρη».

Πως εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο ο Τάκης Μπαλτάκος; Από την εξαφάνιση του Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος όχι μόνο παραιτήθηκε από το αξίωμα του προέδρου της ΕΠΟ, αλλά δεν είπε ξανά τη λέξη ποδόσφαιρο εδώ και δύο χρόνια. Ακούστηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα για όσα βίωσε στο πάρκο Γουδή, ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας ως ότου να τα μαζέψει και να φύγει. Ασχολήθηκε ποτέ κανείς με τις συνθήκες αυτής της αποχώρησης; Στέλεχος και εκείνος της Νέας Δημοκρατίας. Ευρωβουλευτής. Έγινε κάποια έρευνα; Υπάρχει απάντηση στην αποχώρηση αλλά και την απομόνωση του;

«Η Κυβέρνηση της χώρας δεν επιθυμεί την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο διότι αυτό την εξυπηρετεί, όπως εξυπηρετεί και τους φίλους της. Γι’ αυτό και επέλεξε ως αρμόδιο Υπουργό για τον Αθλητισμό κάποιον αόρατο που ούτε είχε , ούτε έχει ούτε και πρόκειται να αποκτήσει σχέση με τον αθλητισμό και δεν πρόκειται να προσφέρει και τίποτα σε αυτόν» σημείωσε ο πρόεδρος της Super League. Και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε. Το μόνο βέβαιο; Ότι δεν λέει τίποτα στην τύχη.

Γιατί αν η Κυβέρνηση ήθελε, ή πιο σωστά αν απλά έκανε το χρέος της σήμερα η ΕΠΟ δεν θα ήταν υπό «κατάληψη» από όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που έχουν οκτώ μήνες απλήρωτο τον βοηθό του Πογέτ, αλλά μόλις έβγαλαν μπάτζετ για να προσλάβουν ως τιμ-μάνατζερ της εθνικής Ελπίδων τον μέχρι πρότινος παράγοντα της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με τον νόμο 4908/22 κάθε Ομοσπονδία που δεν υποβάλλει τους κανονισμούς προς έγκριση δεν έχει ως μόνη κύρωση τον αποκλεισμό από την κρατική επιχορήγηση, αλλά αυτομάτως κηρύσσεται έκπτωτη, ενώ αν δεν προβεί σε τροποποίηση κανονισμών σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα γίνουν μετά το πέρας του «ελέγχου» στερείται της «ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Είναι τρεις μήνες τώρα που η ΕΠΟ αρνείται να δεχθεί τον «έλεγχο μονιμότητας» των κανονισμών της. Και το διασκεδάζει μάλιστα. Σε μια πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να είπε πως οι κανονισμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και όποιος θέλει μπορεί να τους πάρει από εκεί…

Για ποιον χτυπούσε η καμπάνα; Για τον Γιάννη Βρούτση, τον αρμόδιο υπουργό για θέματα αθλητισμού. Είδατε κάποια αντίδραση; Σα να μην έγινε ποτέ αυτή η ιστορία. Τον ίδιο υπουργό που έπειτα από τις καταγγελίες του –προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού- Μιχάλη Κουντούρη για το παγιωμένο φαινόμενο της φοροδιαφυγής μιας σειράς σωματείων ανακοίνωσε «αιφνιδιαστικούς ελέγχους». Πάλι καλά που δεν τους έκλεισε και ραντεβού…

Δεν θέλει η Κυβέρνηση. Ξεκάθαρα. Όταν ήθελε, νομοθέτησε σε μια νύχτα «φωτογραφικά» για να μην κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ με υποβιβασμό στην περίφημη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Η ίδια Κυβέρνηση. Εκείνη που μοιράζει γήπεδα, προσφέρει εξυπηρετήσεις και ζεστό κρατικό χρήμα (μέσω της Περιφέρειας). Όταν θέλει. Και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Όταν δεν θέλει…

Μόνο που το ποδόσφαιρο δεν είναι… άλγεβρα στο Σούπερ Μάρκετ αναζητώντας τα προϊόντα με την ειδική 5% έκπτωση που πρέπει να έχεις τελειώσει το μαθηματικό για να τα εντοπίσεις. Το ποδόσφαιρο αφορά πολλούς περισσότερους ανθρώπους από εκείνους που συμμετέχουν στις «δημοσκοπήσεις». Ανθρώπους που παρατηρούν και απορούν για τούτη την αδράνεια. Και σκέφτονται πολλά και διάφορα… Κυρίως: ότι οι μάσκες δεν πέφτουν αθόρυβα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ