Ευεργετική ρύθμιση για τον Παναθηναϊκό

Ευεργετική ρύθμιση για τον Παναθηναϊκό

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο ΠΑΟ εξαιρείται από τις 120 δόσεις και γιατί βολεύει τους Πράσινους!

Σε μια ρύθμιση που θα… ευεργετήσει τον «πνιγμένο» στα χρέη Παναθηναϊκό προχωράει η κυβέρνηση. Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του νόμου περί «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα όσον αφορά την εφαρμογή του και για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Με αυτή την τροπολογία, οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ πλέον (και όχι υπάγονται) του νόμου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε 120 μηνιαίες δόσεις»! Μέχρι χτες μπορούσαν κανονικά να ενταχθούν, αλλά δεν ήταν εφικτό να ανταποκριθούν στα σκληρά -για τις άλλες εταιρίες αυτής της χώρας- προαπαιτούμενα (π.χ., να έχουν τρεις συνεχόμενες χρονιές -2014, 2015, 2016- θετικό ισολογισμό).

Ετσι, βρέθηκε ο τρόπος για να ξεπεραστεί το νόμιμο εμπόδιο: Με την τροπολογία απαγορεύεται η υπαγωγή τους (όπως οι Τράπεζες και οι Ασφαλιστικές Εταιρίες), προκειμένου να γίνει εφαρμογή άλλου άρθρου του ίδιου νόμου, ώστε να… ενταχθούν από το παράθυρο χωρίς τόσο σκληρά προαπαιτούμενα!

Υπάρχει, λοιπόν, πρόβλεψη στον νόμο πως όσοι εξαιρούνται του γενικού δικαιώματος υπαγωγής έχουν ειδικό δικαίωμα να διαπραγματευτούν -κατ’ ιδίαν- με το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ανάλογη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις, χωρίς τις δικλείδες του νόμου…

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει από τον Φεβρουάριο αίτηση υπαγωγής στον νόμο 4469/2017, που προβλέπει σειρά ευεργετικών διατάξεων για τις ανώνυμες εταιρείες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα χρεών, μεταξύ των οποίων η συμφωνία με πιστωτές, η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Η αίτηση υπαγωγής, λοιπόν, θα μετατραπεί πλέον (με τη βούλα της τροπολογίας) σε απευθείας διαπραγμάτευση της ΠΑΕ με Δημόσια και Ασφαλιστικά Ταμεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ