Αιγινιακός – Άρης 1-4

Αιγινιακός – Άρης 1-4

Με δύο γκολ στα πρώτα 13 λεπτά του ματς, ο Αρης επικράτησε εύκολα του Αιγινιακού με 4-1 εκτός έδρας και πανηγύρισε τη 15η νίκη του σε 18 αγωνιστικές. Σκόρερ οι Διαμαντόπουλος (5πεν., 70'), Πλατέλλας (13') και Παυλίδης (64'). Διατηρήθηκε έτσι το πολύτιμο +8 από την τρίτη Παναχαϊκή και το +6 από τον δεύτερο ΟΦΗ.

Την πιο… ήρεμη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, πανηγύρισε ο Άρης, που επικράτησε με 4-1 του Αιγινιακού, εκτός έδρας, για την 18η αγωνιστική της Football League. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο (τσουχτερό κρύο και χιονόπτωση) οι κίτρινοι καθάρισαν το ματς από πολύ νωρίς, καθώς στο 13’ είχαν πετύχει ήδη δύο γκολ, με τους Διαμαντόπουλο (5’ πεν.) και Πλατέλλα (13’). Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν ο Παυλίδης στο 64’ και ο Διαμαντόπουλος στο 70’ με το δεύτερο σημερινό του τέρμα και 8ο συνολικά στο πρωτάθλημα.

Στους 48 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, έφτασε τις 15 νίκες και διατήρησε τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την τρίτη Παναχαϊκή και των 6 βαθμών από τον δεύτερο ΟΦΗ.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Με δύο αλλαγές
Χωρίς τους νεοαποκτηθένετες Χαντί και Μπαστακό παρέταξε τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και από τις δοκιμές της εβδομάδας. Μάλιστα ο Μπαστακός έμεινε κι εκτός αποστολής.

Ο Διαμαντόπουλος ανοίγει το σκορ για τον Αρη μόλις στο 5ο λεπτό, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι

Καθάρισε το ματς σε 13 λεπτά!
Ο φετινός Άρη σκοράρει πολύ σπάνια στο πρώτο ημίχρονο, όμως σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα του Σπανού μπήκε δυνατά κι αφού απείλησε στο 3ο λεπτό με ωραίο σουτ του Παυλίδη, στο αμέσως επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι με τον ίδιο. Στο 4’ ο Πασάς έβγαλε ωραία κάθετη και ο κεντρικός χαφ του Άρη ανετράπη από τον Σοφιάνη μέσα στην περιοχή.

Την εσχάτη των ποινή ανέλαβε κι εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος που έστειλε τον τερματοφύλακα Τόλιο στην απέναντι πλευρά της εστίας του για να κάνει το 0-1! Το 2-0 έγινε μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, όταν στο 13’ σουτ του Διαμαντόπουλου απομάκρυνε προσωρινά ο Τόλιος, με τον Πλατέλλα να παίρνει το «ριμπάουντ» και να γράφει το 0-2!

Αν και πολύ νωρίς, ο Αρης είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ο ρυθμός δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, με τους κίτρινους να έχουν πάντως την κατοχή και να ψάχνουν ένα ακόμη γκολ. Οι κίτρινοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, είχαν 1-2 καλές στιγμές για τρίτο τέρμα, ωστόσο έχασαν τον Πασά με μυϊκό τραυματισμό στο 37’, με τον Μάρκο Ντούνη να τον αντικαθιστά.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας κάνει το 0-2 στο 13′

Τεσσάρα στο… ρελαντί
Στο δεύτερο μέρος η χιονόπτωση έγινε έντονη, με τον αγωνιστικό χώρο να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο. Βεβαίως ο Άρης έχοντας αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας ήλεγχε το ματς, έστω κι αν ο Αιγινιακός παρουσιάστηκε καλύτερος στο Β’ ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα και μαζί κάποια κόρνερ, ωστόσο δεν απειλούσαν με κλασικές φάσεις.

Αντιθέτως ο Άρης που βρήκε περισσότερους χώρους, είχε την ουσία και πέτυχε ακόμη δύο τέρματα. Αρχικά άγγιξε το 0-3 στο 52’ όταν μετά από ωραία σέντρα του Βαλεριάνου ο Διαμαντόπουλος αστόχησε ελάχιστα με πλασέ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι.

Το τρίτο τέρμα ήρθε τελικά στο 64’, με κλέψιμο του Μουμίν και στη συνέχεια ωραία κίνηση και πλασέ του εξαιρετικού σήμερα Παυλίδη στην αντεπίθεση. Ο Αρης έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη του, σημειώνοντας και 4ο τέρμα. Στο 70’ Ντούνης έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Διαμαντόπουλο και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ από την καρδιά της περιοχής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σήμερα και 8ο συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Αιγινιακός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 85’ με πλασέ του Ζούρκου μέσα από την περιοχή, ενώ ο πολύ καλός Ντούνης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 78΄ και το 87’.

Το φινάλε του ματς βρήκε τους αρκετούς φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο να τραγουδούν συνθήματα επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-4

Γκολ: 85’ Ζούρκος – 5’πεν., 70’ Διαμαντόπουλος, 13’ Πλατέλλας, 64’ Παυλίδης
Κίτρινες: 19΄ Σοφιάνης, 41’ Πολύζος, 75’ Ανδρικόπουλος – 26’ Ιντζόγλου
Κόκκινες:
Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Τζιαμπάσης, Τζιουβάρας (Κοζάνης)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Τοπαλίδης (69’ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (57’ Χότζιτς), Πολύζος (46’ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Πέριτς, Παπαδόπουλος.
ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πασάς (37΄ Ντούνης), Παυλίδης (76’ Νίκιτς), Πλατέλλας (65’ Μιλούνοβιτς), Διαμαντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ