Γερμανία : Δύο όμοια εξώφυλλα. Δύο διαφορετικές καταστάσεις

Γερμανία : Δύο όμοια εξώφυλλα. Δύο διαφορετικές καταστάσεις

Ο αποκλεισμός των Γερμανών «σόκαρε» τον κόσμο και το εξώφυλλο της Bild δεν είχε λόγια…

Μία αγνώριστη Γερμανία χωρίς πάθος και θέληση, γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη φάση των νοκ-άουτ, γράφοντας πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της.

Η τελευταία πράξη του δράματος ήταν ο αγώνας απέναντι στους Κορεάτες. Τα «πάντσερ» ήθελαν νίκη για την πρόκριση τους αλλά η εμφάνιση τους ήταν κάκιστη και ηττήθηκαν δίκαια με 2-0 από τη Ν. Κορέα.

Οι αντιδράσεις από τους φιλάθλους, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τον Γερμανικό τύπο ήταν άμεσες. Ο Γιόακιμ Λεβ μπορεί να έχει δημιούργησε μία ομάδα «όνειρο» που οι Γερμανοί καμάρωναν γι αυτήν , αλλά τα σχόλια τους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μουντιάλ της Ρωσίας είναι αρνητικά.

Η κατάσταση για τον Γερμανό ομοσπονδιακό προπονητή είναι τόσο άσχημη, ώστε το μέλλον του στον πάγκο να μοιάζει αβέβαιο παρά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου. Σε ψηφοφορία της ηλεκτρονικής έκδοσης του Kicker, με ερώτημα αν ο Γιόακιμ Λεβ πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα, τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά. Το 76% πιστεύουν πως θα πρέπει να αποχωρήσει, ενώ μόνο το 24% συνεχίζει να τον στηρίζει.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Γερμανικής εφημερίδας Bild μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τον αποκλεισμό. «Χωρίς Λόγια» γράφει στο εξώφυλλο του συνοδευόμενο από μία φωτογραφία του Τόνι Κρόος μετ σκυμμένο το κεφάλι.

Ο ίδιος τίτλος όμως έχει ξαναπαίξει σ’ εξώφυλλο της Bild, αλλά τότε η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική.

«Χωρίς Λόγια» και με τον Κρόος να πανηγυρίζει αυτή τη φορά, ήταν το εξώφυλλο μετά την εντυπωσιακότερη και πιο σοκαριστική νίκη στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, το 7-1 επί της οικοδέσποινας Βραζιλίας τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Τότε η εκπληκτική Γερμανία «ποδοπάτησε» τους διοργανωτές Βραζιλιάνους στο δρόμο για την τέταρτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς λόγια με Κρόος τότε, χωρίς λόγια με Κρόος και τώρα. Ίσως η θλίψη των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι να είναι τόσο μεγάλη όση ήταν η χαρά για τη μεγαλειώδη επτάρα.

Ωστόσο επειδή «Γερμανοί είναι» δεν θα μπορούσαν παρά να το δουν και κυνικά. Σε εντυπωσιακό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας Γερμανός έγραψε :

«Ο αποκλεισμός από την Ν. Κορέα είναι όντως ντροπιαστικός. Φανταστείτε όμως να περνάγαμε στους «16» και να χάναμε με 7-1 από τη Βραζιλία…» αφοπλίζοντας τους πάντες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ