Ζάετς: «Oι Έλληνες είναι εντάξει με τους Κροάτες»

Ζάετς: «Oι Έλληνες είναι εντάξει με τους Κροάτες»

O Βέλιμιρ Ζάετς έκανε δηλώσεις για τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία, τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν αρκετές ομοιότητες.

Ο παλαίμαχος άσος και προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, μίλησε για τα μπαράζ του Μουντιάλ και αναφέρθηκε στην Κροατία, λέγοντας πως είναι φαβορί στο ζευγάρι.

Επίσης, σχολίασε τις σχέσεις των δύο χωρών και τις ομοιότητες, ενώ ξεκαθάρισε πως αν και οι Έλληνες έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους Σέρβους, τα έχουν καλά και με τους Κροάτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζάετς:

Για τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο λαούς: «Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους δυο λαούς. Υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας, αλλά εμείς είμαστε ακόμα καλύτεροι. Υπάρχει ομοιότητα στο ότι η Ελλάδα είναι το ίδιο όμορφη με την Κροατία, αλλά περνάει άσχημα εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης και των πρακτικών τους στη χώρα.

Είναι άνθρωποι θερμόαιμοι, δουλεύουν πολύ, έχουν ικανότητες και όταν συναντήσεις τους Έλληνες, είναι πολύ εντάξει άνθρωποι. Παρά το ότι έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους Σέρβους, πάντα είναι δίκαιοι και εντάξει απέναντι στην Κροατία».

Για τις οπαδικές σχέσεις Ελλήνων-Κροατών:«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι κοντά σε αυτούς της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, τους Bad Blue Boys. Όπως οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι κοντά με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα και του ΠΑΟΚ με εκείνους της Παρτιζάν».

Για την κλήρωση της Κροατίας με την Ελλάδα στα μπαράζ: «Η Ελλάδα για μένα είναι κομμάτι δικό μου. Πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου εκεί. Δε νομίζω ότι θέλαμε αντιπάλους τους Έλληνες, ούτε και αυτοί ήθελαν εμάς. Νομίζω ότι η Κροατία είναι φαβορί, αλλά όχι με μεγάλο ποσοστό. Δεν υπάρχουν μεγάλα ποσοστά στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε κάθε μέρα ότι γίνονται εκπλήξεις, αλλά αν γίνει ανάλυση των παικτών και οτιδήποτε άλλο, κυριαρχούμε».

Για το αμυντικό παιχνίδι της Ελλάδας: «Παίζουν αμυντικά, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχουν την ποιότητα να παίξουν διαφορετικά, οπότε ψάχνουν να βρουν την σωστή τακτική ανάλογα με την φιλοσοφία τους. Εξετάζουν εξαιρετικά τον κάθε αντίπαλο. Ξεψαχνίζουν τον αντίπαλο και τον μπλοκάρουν. Η αμυντική τακτική της Ελλάδας είναι καλή και οργανωμένη και παίζει χωρίς μεγάλο ρίσκο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ