O σεληνιασμένος Βαλένσια κράτησε ψηλά την σημαία του Εκουαδόρ και της αξιοπρέπειας

O σεληνιασμένος Βαλένσια κράτησε ψηλά την σημαία του Εκουαδόρ και της αξιοπρέπειας

Καμία «ποδοσφαιρική» έκπληξη για τον σεσημασμένο (σκόρερ) Εννέρ Βαλένσια, αλλά και για τη νίκη του Εκουαδόρ επί του Κατάρ στο opening game του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το νο 4 της Λατινικής Αμερικής, το εθνόσημο που άφησε να κοιτάξουν έξω από τη βιτρίνα κλασικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις όπως η Χιλή και η Παραγουάη δεν μπορεί να έχει λιγότερα κυβικά από το Κατάρ που μόλις… έσκασε από το ποδοσφαιρικό αυγό του.
Και όσο για τον Βαλένσια; Από το Μουντιάλ της Γερμανίας (2006) και εκείνο το ταξίδι ως τους «16» της διοργάνωσης –ηττήθηκε από την Αγγλία- άλλος συμπατριώτης του δεν είχε το προνόμιο να σκοράρει σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου. Εκείνος έβαλε και τα τρία γκολ στο 2014 ταξίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης: Δεν έχει τέλος η κακοδαιμονία της Γαλλίας – Εκτός ένα ακόμη βασικό «γρανάζι»

Χθες το απόγευμα λοιπόν απλώς θυμήθηκε τα παλιά στο διαστημικό πρώτο μισό του ματς: Το γκολ που ακυρώθηκε (3΄) ως οφσάιντ, το κερδισμένο πέναλτι (15΄), η εκτέλεση, το 2-0 (32΄). Τα πάντα-όλα ο σίφουνας της Φενερμπαχτσέ στην 75η συμμετοχή του με το εθνόσημο (37 γκολ).

Μόνο που μαζί με τις αναμνήσεις, προέκυψε και κάτι παραπάνω για τον 33χρονο φορ. Ήταν εκείνος που με τον πιο εμφατικό τρόπο κράτησε ψηλά την σημαία της πατρίδας του. Και την αξιοπρέπεια της διοργάνωσης.

Εδώ και μερικά 24ωρα το Εκουαδόρ έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας. Ότι δεν έβαλε στην τσέπη εκατομμύρια πετροδόλαρα για να… διατηρηθεί η παράδοση που θέλει τους οικοδεσπότες να μην χάνουν στην πρεμιέρα.

Ως γνωστόν δημοσιογράφος από τη Μέση Ανατολή, ο Αμτζάντ Ταχά έκανε λόγο πως το παιχνίδι του Κατάρ με το Εκουαδόρ είναι στημένο για να νικήσει ο γηπεδούχος με 1-0, με γκολ στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα σύμφωνα με τη φημολογία το Κατάρ έχει πληρώσει 7.4 εκατομμύρια δολάρια για τη νίκη.

Φυσικά το ρεπορτάζ διαψεύστηκε προκαταβολικά, ποιος όμως στα αλήθεια δεν είχε ικανούς τους Καταριανούς για όλα;

Από την άλλη, σκεφτείτε όντως να επιβεβαιώνονταν μέσω του αποτελέσματος αυτή η φήμη: Να επικρατούσε το Κατάρ με 1-0. Θα ισοπεδώνονταν με συνοπτικές διαδικασίες και το αγωνιστικό προφίλ μιας διοργάνωσης που κουβαλά στη πλάτη της 6.500 νεκρούς

Για αυτό Βαλένσια και ξερό ψωμί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ