Αγγλία: Με οδηγό τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις

Αγγλία: Με οδηγό τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις

Οτιδήποτε άλλο απ’ την κατάκτηση αποτελεί αποτυχία για την Αγγλία.

Το 2018 τα «τρία λιοντάρια» κατάφεραν να επιστρέψουν στα ημιτελικά μετά από 28 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ, ημέρα 2η: Όλο το πρόγραμμα

Χάρι Κέιν ο…τυφώνας

Μολονότι έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο στην ιστορία της, οτιδήποτε άλλο απ’ την κατάκτηση αποτελεί αποτυχία για την Αγγλία. Αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος που ανέκαθεν κουβαλούν οι διεθνείς, ανεξάρτητα απ’ την ποιότητα και το ταλέντο τους. Αν μη τι άλλο, η γενιά που απαρτίζει την Εθνική Αγγλίας αυτή τη στιγμή είναι απ’ τις πιο ταλαντούχες, ενώ πλέον διαθέτει και την εμπειρία των προηγούμενων μεγάλων τουρνουά. Η τετράδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο τελικός στο Euro μπορεί να αποτελέσει βάση επιτυχίας.

Ένας σέντερ φορ συνδεδεμένος με τα δίχτυα. Ο επιθετικός της Τότεναμ θα φορά για ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση το περιβραχιόνιο του αρχηγού και μαζί με αυτό θα κουβαλά όλες τις ελπίδες των Άγγλων για κάτι καλό σε αυτό το τουρνουά.

Ένας παίκτης τον οποίο ο Σαουθγκέίτ εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση πέρα από το κίνητρο της κατάκτησης ο Χάρι Κέιν έχει ακόμη ένα λόγο, ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω.

Αυτός είναι να ξεπεράσει στην λίστα τον σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας τον μεγάλο, Γουέιν Ρούνεϊ. Ο 30χρονος φορ χρειάζεται ακόμη τρια γκολ, ώστε να το καταφέρει και σε έναν όμιλο με Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλία οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

Μέχρι στιγμής σε 75 συμμετοχές μετρά 51 γκολ.

Ακόμη ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί βαρόμετρο στην διοργάνωση για τα «Τρια Λιοντάρια» και να δώσει λύσεις με το σκοράρισμα του είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο βραχύσωμος άσος ο οποίος μετακόμισε στην Τσέλσι στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, έχει αποδείξει πως με την εθνική ομάδα της πατρίδας του μπορεί να αποδειχθεί αρκετά κομβικός.

Άλλωστε, στο τελευταίο Euro αυτός ήταν που πήρε από το χέρι την Αγγλία στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και είχε μια συνολικά καταπληκτική παρουσία.

Αν επαναλάβει τις ίδιες εμφανίσεις και στο Κατάρ, τότε τα «Τρία Λιοντάρια» μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ

Ανέλαβε την Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 2016 ως υπηρεσιακός, ωστόσο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς μονιμοποιήθηκε και οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» σε δύο μεγάλες πορείες, στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018 και στον τελικό του Euro 2020.

Στον τελικό του Euro με την Ιταλία του χρεώθηκε η επιλογή να περάσει στο τέλος της παράτασης τους Ράσφορντ και Σάντσο για τη διαδικασία των πέναλτι, με τους δύο παίκτες να αστοχούν όπως και ο νεαρός Σακά με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στους Ιταλούς.

Πλέον στα γήπεδα του Κατάρ, καλείται να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή, ώστε κατά κάποιον τρόπο να εξιλεωθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ