Στα 150 εκατ. € οι Ερυθρόλευκοι – Και οι τρεις δεν φτάνουν τον Ολυμπιακό!

Στα 150 εκατ. € οι Ερυθρόλευκοι – Και οι τρεις δεν φτάνουν τον Ολυμπιακό!

Η χρηματιστηριακή αξία του «ερυθρόλευκου» ρόστερ αγγίζει σχεδόν τα 150 εκατ. €, σύμφωνα με το «transfermarkt», ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός φτάνουν μαζί με το… ζόρι τα 143.7 εκατ. €!

Οι σπουδαίες μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και οι σημαντικές προσθήκες των Ντιαντιέ Σαμασέκου και Σεντρίκ Μπακαμπού ανέβασαν επίπεδο τον Ολυμπιακό και «εκτόξευσαν» στα ύψη τη χρηματιστηριακή αξία του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Οι μεταγραφικές «βόμβες» του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ και του Κολομβιανού αστέρα, αλλά και οι ποιοτικές προσθήκες του Αφρικανού μέσου και του Γαλλοκονγκολέζου επιθετικού «εκτόξευσαν» στα 148.25 εκατ. € τη χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, με τη διαφορά του Ολυμπιακού από τη δεύτερη στη σχετική λίστα του transfemarkt, ΑΕΚ, να είναι πλέον χαοτική!

Διαβάστε επίσης: «Οχι» στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη!

Οι πρωταθλητές στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο εκτός από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε, απέκτησαν επίσης του Πεπ Μπιελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ντορόν Λάιντνερ, Αβιλα, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Ουί-Τζο Χουάνγκ, Σίμε Βρσάλικο, Κονράντ Ντε Λα Φουέντε, Τζος Μπόουλερ και Ρέτσο, ενώ απέκτησαν και παραχώρησαν ως δανεικό επίσης τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Οι σημαντικές κινήσεις που έκανε η διοίκηση του Ολυμπιακού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας, εκτόξευσαν στα ύψη τη χρηματιστηριακή αξία του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, με την γνωστή ιστοσελίδα «transfemarkt» να γράφει δίπλα από το όνομα του πειραϊκού συλλόγου το ποσό των 148.25 εκατ. €., το οποίο αντιστοιχεί στο «total market value» των 38 ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών. Ο παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Ντιαντιέ Σαμασέκου, ο οποίος αποτιμάται στα 16.00 εκατ. €, ενώ ακολουθούν οι Χάμες Ροντρίγκες (13.00 εκατ. €), Γιώργος Μασούρας (10.00 εκατ. €), Σεντρίκ Μπακαμπού (8 εκατ. €) και Παπέ Αμπού Σισέ (8 εκατ. €).

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η εν λόγω ιστοσελίδα, έχει τριπλάσια χρηματιστηριακή αξία από το αντίστοιχο της ΑΕΚ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και αποτιμάται στα 54.55 εκατ. €. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 50.15 εκατ. €, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Παναθηναϊκός με 39.00 εκατ. € και στην πέμπτη ο Αρης με 27.88 εκατ. €.

Ο Ολυμπιακός έχει μόνος του αξία 148.25 εκατ. €., όταν οι τρεις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο (σ.σ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) έχουν όλες μαζί 143.7 εκατ. €. Οι Πειραιώτες έχουν αφήσει πίσω τους έτη… φωτός τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, που διεκδικούν τους εγχώριους τίτλους, με την αξία του «ερυθρόλευκου» ρόστερ να θυμίζει αντίστοιχες περιπτώσεις συλλόγων που πρωταγωνιστούν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η τεράστια διαφορά του Ολυμπιακού με τους δύο Δικεφάλους, αλλά και με το Τριφύλλι, αποτυπώνουν επίσης τη διαφορά νοοτροπίας, αλλά και επενδύσεων της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου σε σχέση με τις διοικήσεις των άλλων εγχώριων συλλόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ