Ο Ολυμπιακός, η κατάκτηση του Conference League και τα 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο Ολυμπιακός, η κατάκτηση του Conference League και τα 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια

Τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Europa Conference League; Ο διαμερισμός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και οι πέντε ομάδες στην Ευρώπη του χρόνου

Ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές και βρίσκεται πλέον μόλις δύο ματς μακριά από την κατάκτηση του Europa Conference League.

Καταρχάς, την ερχόμενη Πέμπτη (9/5, 22:00) θα φιλοξενήσει την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη ρεβάνς των ημιτελικών, με σκοπό την υπεράσπιση του υπέρ του 4-2 από το πρώτο ματς του Μπέρμιγχαμ. Και αν όλα πάνε καλά, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ, «Opap Arena» (29/5).

Διαβάστε επίσης: Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που τελικά ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League. Τότε θα έρθουν τα… πάνω-κάτω όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα βγάλει η Ελλάδα την επόμενη σεζόν (2024-25).

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference, τότε θα έχει την επιλογή να αγωνιστεί στο Europa League χωρίς να περάσει τη διαδικασία των προκριματικών. Αναλυτικά:

  • Αν Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στα προκριματικά του Champions League και το Europa League
  • Αν τερματίσει στην 2η ή στην 3η θέση, τότε δεν θα αλλάξει κάτι
  • Αν τερματίσει στην 4η θέση και την ίδια στιγμή πάρει το Κύπελλο Ελλάδας ο Άρης, τότε θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Στο τελευταίο σενάριο, αν υποθέσουμε ότι η σημερινή βαθμολογία είναι η τελική στα play offs της Stoiximan Superleague, τότε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μοιράζονταν ως εξής:

Πρωταθλήτρια: ΑΕΚ (2ος προκριματικός γύρος Champions League)
Κυπελλούχος: Άρης (1ος προκριματικός γύρος Europa League)
2ος πρωταθλήματος: ΠΑΟΚ (2ος προκριματικός γύρος Conference League)
3ος πρωταθλήματος: Παναθηναϊκός (2ος προκριματικός γύρος Conference League)
Κάτοχος Conference League: Ολυμπιακός (League Phase Europa League)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ