Η Βραζιλία προσπέρασε τη Γερμανία και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε διοργανώσεις Μουντιάλ

Η Βραζιλία προσπέρασε τη Γερμανία και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε διοργανώσεις Μουντιάλ

Η Βραζιλία εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη πορεία της Γερμανίας στη Ρωσία και ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας των εθνικών ομάδων με τα περισσότερα γκολ σε διοργανώσεις Μουντιάλ.

Η Βραζιλία κέρδισε με 2-0 το Μεξικό και προκρίθηκε στη φάση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, φτάνοντας τα 228 γκολ σε διοργανώσεις Μουντιάλ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, πλέον, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες που έχουν σκοράρει περισσότερες φορές στο θεσμό, ξεπερνώντας τη Γερμανία κατά δύο γκολ, αφού ανέβηκε στα 228. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με το Μεξικό, η «σελεσάο» βρισκόταν μαζί με τους Γερμανούς στα 226, ενώ προ του Μουντιάλ της Ρωσίας, οι Γερμανοί είχαν 224 τέρματα και οι Βραζιλιάνοι 221.

Το γεγονός ότι η Γερμανία παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών έδωσε στην ομάδα του Τίτε την ευκαιρία τόσο να προσπεράσει τα «παντσέρ», όσο και να διευρύνει αυτό το προβάδισμα, δεδομένου ότι συνεχίζει στη διοργάνωση. Όσον αφορά στις υπόλοιπες εθνικές ομάδες, απέχουν πάρα πολύ από τις Βραζιλία και Γερμανία, καθώς στην 3η θέση βρίσκεται η Αργεντινή, με 137 τέρματα.

Η Βραζιλία έχει πετύχει επτά γκολ στη διοργάνωση, ενώ η Γερμανία πρόλαβε να πετύχει μόλις δύο, απέναντι στη Σουηδία τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

Βραζιλία – 228

Γερμανία – 226

Αργεντινή – 137

Ιταλία – 128

Γαλλία – 113

Ισπανία – 99

Ουγγαρία – 87

Ουρουγουάη – 87

Ολλανδία – 86

Σουηδία – 79

Θυμηθείτε τα γκολ με τα οποία οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν των Μεξικανών:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ