Ολυμπιακός : Ποντάρει πολλά στον άξονα ο Γκαρθία

Ολυμπιακός : Ποντάρει πολλά στον άξονα ο Γκαρθία

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία σχεδιάζει το πλάνο για το ματς της Τούμπας και στηρίζει πολλά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σημαντικό ότι επιστρέφουν Φορτούνης και Σισέ. Ποιες αλλαγές σκέφτεται ο Ισπανός προπονητής για την μάχη με τον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν σήμερα την προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Όσκαρ Γκαρθία έχει ξεκινήσει από χθες το πρωί τον σχεδιασμό για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο 44χρονος κόουτς των πειραιωτών παρακολούθησε την Καθαρά Δευτέρα βίντεο με στιγμιότυπα από παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.Ο Γκαρθία θα αναλύσει στους παίκτες του τον δικέφαλο του Βορρά και θα αναφερθεί φυσικά και στην εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο.

Ποντάρει πολλά στον άξονα

Ένα στοιχείο που ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή του Ολυμπιακού ήταν η εικόνα των κεντρικών μέσων στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ταχτσίδης και ο Οτζίτζα ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας του λιμανιού, είχαν καλή συνεργασία και δεν είναι τυχαίο πως από δική τους συνεργασία επιτεύχθηκε το γκολ των πρωταθλητών Ελλάδος. Θα πρέπει βέβαια να σταθεί κάποιος και στην καλή παρουσία που είχε στο παιχνίδι και ο Ζιλέ, ο οποίος είχε τον έλεγχο σε ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η επιστροφή του Οτζίτζα στις καλές εμφανίσεις και η σταθερότητα που επιδεικνύει ο Ταχτσίδης στα τελευταία ματς των ερυθρόλευκων, είναι δύο σημαντικά όπλα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. ΟΙ Βέλγος έδειξε κόντρα στον Πανιώνιο ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά για τους πειραιώτες.

Τούτο άλλωστε το είχαν διακρίνει όλοι από τις πρώτες μέρες παρουσίας του διεθνούς άσου στο μεγάλο λιμάνι, αλλά υπήρξε κι ένα διάστημα που ο Οτζίτζα δεν ήταν καλός. Η εμφάνιση του όμως στο ματς με τον Πανιώνιο είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την συνέχεια και ο Γκαρθία περιμένει ένα ανάλογο ματς και στην Τούμπα.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ταχτσίδη, ο Έλληνας μέσος είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα και ο Γκαρθία είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του διεθνούς άσου. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι και οι δύο θα είναι στην βασική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού στο κυριακάτικο ματς κόντρα στον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ισπανός κόουτς του Ολυμπιακού ποντάρει μάλιστα πολλά στους δύο παίκτες που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος στον άξονα της μεσαίας γραμμής και θεωρεί ότι Ταχτσίδης και Οτζίτζα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά για τους πρωταθλητές.

Πήρε «ανάσες» ο Ρομαό

Στο ματς με τον Πανιώνιο ο Ζιλέ ήταν στην βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων καθώς ο Ρομαό ήταν τιμωρημένος. Ο Ζιλέ τα πήγε καλά όπως προαναφέραμε ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Γκαρθία θα επαναφέρει τον Τογκολέζο στο αρχικό σχήμα των πειραιωτών. Ο Ρομαό δεν έπαιξε στα ματς με Ατρόμητο και Πανιώνιο (ήταν τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές) αλλά τώρα είναι και πάλι στην διάθεση του προπονητή του. Ο διεθνής μεσοαμυντικός πήρε «ανάσες» κι αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκουραστεί από τα συνεχόμενα ματς. Ο Αφρικανός μεσοαμυντικός θα είναι βασικός στην Τούμπα και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν ένα καλό παιχνίδι από τον Ρομαό.

Η επιστροφή Φορτούνη και Σισέ

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό πως θα πάει στην Τούμπα έχοντας έτοιμους όλους τους παίκτες, καθώς στην διάθεση του Γκαρθία θα είναι ο Κώστας Φορτούνης και ο Πάπε Σισέ. Αμφότεροι έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, θα προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα και θα βρίσκονται στην αποστολή των πρωταθλητών για τον αγώνα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Φορτούνης έχει παράδοση πολύ καλών εμφανίσεων στην Τούμπα και απομένει να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες, τι σκέφτεται ο Γκαρθία για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Έλληνα μέσου. Είναι επίσης σημαντικό για τους πρωταθλητές ότι στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού θα είναι και ο Πάπε Σισέ, ο οποίος έχει ξεπεράσεις τις ενοχλήσεις στα πλευρά.

Οι σκέψεις για αλλαγές

Ο Γκαρθία δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την εντεκάδα που θα παρατάξει στο ντέρμπι της Κυριακής, ωστόσο οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν ότι σχεδιάζει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς με τον Πανιώνιο. Είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός ο Νικολάου και να παίξει ο Σισέ ή ο Ένγκελς ενώ όλα είναι ανοιχτά για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χατζισαφί έκανε καλό παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο ωστόσο πιθανότητες για το βασικό σχήμα έχει και ο Κούτρης. Αναφερθήκαμε στην επιστροφή του Ρομαό με τον Ζιλέ να μένει μάλλον στον πάγκο αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση της Παρασκευής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ