Χουάντερσον : «Ευχή μου να τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή»

Χουάντερσον : «Ευχή μου να τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή»

Ο Σίλβα Χουάντερσον μίλησε για τη φετινή παρουσία του στον Απόλλωνα Σμύρνης, την ιδιαίτερη εμπειρία του στον Ηρακλή και τα λάθη του Λόρις Κάριους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας, Σίλβα Χουάντερσον, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM» για τη φετινή παρουσία του στον Απόλλωνα Σμύρνης, την ιδιαίτερη εμπειρία του στον Ηρακλή, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, τα λάθη του Λόρις Κάριους και τον γκολκίπερ που ο ίδιος θεωρεί κορυφαίο στον κόσμο. Επίσης, ρωτήθηκε για τις συμβουλές που θα έδινε σε νεαρούς τερματοφύλακες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στην Αθήνα είναι αλλιώς, υπάρχουν έξι ομάδες και μακρινές οι αποστάσεις μεταξύ τους. Στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετικά έχουν τρία μεγάλα κλαμπ».

Για το ότι στην αρχή δεν ήταν βασικός, αλλά μετά έπαιζε:

«Ήταν δύσκολη περίοδος, όλη μου την καριέρα έπαιζα βασικός και μου φάνηκε παράξενο, αλλά μετά πήρα ευκαιρίες και απέδειξα ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο, και καταφέραμε να παραμείνουμε».

Για την επίσκεψη του στην Μίκρα και τον Ηρακλή:

«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή κατ’ αρχάς. Ήταν πολύ άσχημη η περίοδος τον προηγούμενο χρόνο. Δεν ήταν καλά τα πράγματα, όμως μου άρεσε το πόσο ενωμένη ήταν η ομάδα και το διαπίστωσα χθες. Οι οπαδοί έδειξαν πόσο δυνατοί είναι, ήταν ευκαιρία χθες να δω οικεία πρόσωπα, πέρασα πολύ ωραία χρόνια. Πέντε χρόνια είναι αυτά δεν τα πετάς έτσι».

«Ναι έχεις δίκιο, αλλά τώρα έχω συμβόλαιο, οπότε δεν ξέρω για το μέλλον μου. Είμαι επαγγελματίας και νιώθω καλά, οι συνθήκες είναι πολύ καλές εκεί».

Για την καλύτερη ανάμνηση του από τον Ηρακλή:

«Νομίζω τα προημιτελικά Κυπέλλου, απέναντι στον Πανιώνιο μέσα στη Σμύρνη, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Δεν είχαμε την ευκαιρία να πάμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και φτάσαμε κοντά».

«Αν εκείνη η ομάδα παρέμενε θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα. Ο Αστέρας πρόπερσι δεν έκανε καλή χρονιά, αλλά κράτησε κάποιους παίκτες και φέτος ήταν πολύ καλός».

Για τα λάθη του Κάριους στον πρόσφατο τελικό του Champions League:

«Απλά κακή στιγμή. Η άποψή μου είναι πως είναι καλός τερματοφύλακας. Για εμένα στο τρίτο γκολ ήθελε να δείξει ότι έχει αυτοπεποίθηση, αλλά εξελίχθηκε τραγικά. Ευχή μου είναι να κάνει την διαφορά στο μέλλον, αν του δοθεί η ευκαιρία. Ήτανε δύσκολο σουτ, αλλά ο καλύτερος τρόπος ήταν να την αποκρούσει με γροθιές. Κακή μέρα για αυτόν. Ο Μπενζεμά ήταν πολύ κοντά του στο πρώτο γκολ».

Για το ποιον θεωρεί τον καλύτερο τερματοφύλακα αυτήν την στιγμή:

«Ο Όμπλακ είναι καταπληκτικός, ενώ και ο Άλισον είναι εξαιρετικός. Επίσης και ο Μπουφόν είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Από αυτούς που έχουν αποσυρθεί, ο αγαπημένος μου είναι ο Ροζέριο Σένι, μεγάλος τερματοφύλακας της Σάο Πάολο, ήταν και φοβερός σκόρερ με φάουλ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Φαν ντερ Σαρ».

Για τις θυσίες που κάνει ένας τερματοφύλακας και την απόφαση να σταματάς έγκαιρα:

«Θεωρώ πως πρέπει να είσαι σε καλό επίπεδο, πάντα, πρέπει να καταλαβαίνεις πότε να σταματήσεις. Εγώ είμαι επαγγελματίας, δεν πίνω αλκοόλ, κοιμάμαι καλά, οπότε θέλω να επεκτείνω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Για αυτό κάνω αυτές τις θυσίες, γιατί έχω έναν συγκεκριμένο στόχο, να είμαι σωστός επαγγελματίας και να παίζω πολλά χρόνια σε εξαιρετικό επίπεδο».

Για το ποιες είναι οι συμβουλές του στους νέους τερματοφύλακες:

«Έγινα τερματοφύλακας από επιλογή. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός, σωματικά πνευματικά. Εγώ έφυγα σε ηλικία 12 ετών από την οικογένεια μου, έπρεπε να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο».

«Θέλω να μείνω εδώ, έχω το σπίτι μου την οικογένεια μου, αλλά δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Νιώθω ευγνώμων για την αγάπη του κόσμου. Πρώτα από όλα θέλω να τα πάει καλά ο Ηρακλής. Είναι πάνω από όλα ο Ηρακλής και πρέπει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Ευχή μου να τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή. Είχα εξαιρετικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και δεν τα ξεχνάω αυτά».

Για τον Τάι και το ότι υπήρξαν συμπαίκτες:

«Ήμασταν παλιά συμπαίκτες, δεν θυμάμαι πότε. Έχει ηγετική φυσιογνωμία και είναι έμπειρος, βοήθησε την ομάδα να ανέβει στην δεύτερη κατηγορία, καθώς είχε πολλές παραστάσεις από πολλά πρωταθλήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ