Οι φωστήρες του Ιβάν και η ΣΥΡΙΖΕΡΤ

Οι φωστήρες του Ιβάν και η ΣΥΡΙΖΕΡΤ

Ότι μπορεί θα προσφέρει μέχρι τέλους ο Ιβάν και οι μιντιακοί εκπρόσωποι του. Όπως συνέβη με το Έθνος και την εντυπωσιακή παρατήρηση για την ΣΥΡΙΖΕΡΤ...

Στο πρόσφατο editorial του το… αριστερό εξτρέμ που έχει στη σύνθεσή του to10.gr ανέφερε με περισσή δόση σιγουριάς ότι ο Ιβάν Σαββίδης πλέον δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό… διαστήματος Νίκο Παππά. Μάλλον δεν διάβασε καλά το πρόσφατο κυριακάτικο Εθνος…

Σόρρυ αφεντικό, αλλά εδώ τους ξεμπροστιάζουμε όλους. «Ναι, θα μπορούσε ο Ιβάν να είναι μια λύση. Να βοηθήσει. Ακόμη και να τον… ψηφίσει» κατέληγε το συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται τα μέσα του Ιβάν Σαββίδη συνεχίζουν το λιβάνισμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αρθρογράφου-εκφωνητή-παρουσιαστή-σχολιογράφου σε όλα τα μίντια του Σαββίδη, ο οποίος μάλιστα είναι και ο μιντιακός εκπρόσωπος της εξυγίανσης» της ΕΠΟ στην UEFA.

Στο κυριακάτικο… πόνημά του, ασχολήθηκε με την «καημένη» ΕΡΤ που ενώ έσωσε το ελληνικό πρωτάθλημα όπως γράφει, υπομένει το μαρτύριο των τελευταίων αγωνιστικών να μην μπορεί να χωρέσει στο πρόγραμμά της τους αγώνες που γίνονται ταυτόχρονα. «Έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και οφείλει να πατήσει… πόδι» μας λέει η εφημερίδα του Σαββίδη, δίνοντας μια χείρα βοηθείας στην ανήμπορη να διαχειριστεί το προϊόν που χρυσοπλήρωσε ΕΡΤ.

Το φοβερό είναι ότι μαρτυράνε χωρίς ξύλο ακόμη κι αν χρειάζεται να απλώσουν σε μια σελίδα ένα σκασμό ψέματα και ανακρίβειες!

Από την πρώτη παράγραφο κιόλας όπου αναφέρει ο συντάκτης: “Η πρώτη βίαιη και ανεξέλεγκτη αναδιάρθρωση κατηγοριών συντελέστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Την πραγματοποίησε η λεγόμενη ελεύθερη οικονομία. Η Nova ξεχώρισε εννέα ομάδες της Super League με δικά της (αυθαίρετα και σεβαστά) κριτήρια ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Επέλεξε να δώσει σ’ αυτές το πολυπόθητο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και άφησε τις άλλες επτά πρακτικά «να κόψουν τον λαιμό τους». Οι δεκαέξι ΠΑΕ de facto έπαψαν να είναι εταίροι. Έγιναν ο καθένας για την πάρτη του».

Μισές αλήθειες, καθώς η ιστορία έχει καταγράψει ότι εκείνοι που αποφάσισαν να πάψουν να είναι εταίροι, είναι οι ίδιες οι ομάδες, η ίδια η λίγκα υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Γκαγκάτση και των «συμμάχων» που κάνουν κουμάντο στον συνεταιρισμό. Εκείνοι απέρριψαν την συνολική πρόταση που τους κατατέθηκε, ενώ νωρίτερα εκείνοι επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να διαπραγματευτεί μόνος του το συμβόλαιό του με τη Nova θέτοντας εαυτόν ουσιαστικά εκτός κεντρικής διαχείρισης.

Και ερχόμαστε στο ζουμάκι. Στην ΕΡΤ, στην οποία ο συντάκτης αποδίδει τα εύσημα, όπως φυσικά και στην ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Ήρθε η κρατική παρέμβαση να επιδιορθώσει την καταφανή ανισορροπία. Η ΕΡΤ κάλυψε τις άλλες επτά ομάδες. Τους πρόσφερε μπάτζετ για να παίξουν» γράφει. Σωστά, μέχρι ενός σημείου βέβαια, καθώς τα χρήματα που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης στις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες είναι κατιτίς παραπάνω απ’ το «κανονικό», αυτό που ορίζει τέλος πάντων αυτή η αγορά στην οποία κινείται τα τελευταία χρόνια η χώρα.

Και κάπου εκεί χάνεται η μπάλα μιας και το «Εθνος» ιδιοκτησίας Σαββίδη και ο συντάκτης του συγκεκριμένου πονήματος «πανηγυρίζει» για την επιλογή της ΕΡΤ παρουσιάζοντάς την «δικαιωμένη από το αγωνιστικό αποτέλεσμα της σεζόν. Από τις επτά ομάδες της ΕΡΤ μονάχα ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί κανείς να πει πως «δεν άξιζε τα λεφτά του». Στο κάτω μισό της βαθμολογίας, στις θέσεις από την 9η ως τη 16η, οι έξι στις οκτώ ομάδες είναι της Nova. Της ΕΡΤ είναι μόνον ο Απόλλων και η Ξάνθη».

Ουσιαστικά βέβαια, όποιος έχει μισό δράμι μυαλό, μπορεί να καταλάβει ότι η ΕΡΤ αλλοίωσε το πρωτάθλημα με τα υπερβολικά χρήματα που μοίρασε σε ομάδες τις οποίες κανένα κανάλι δεν ήθελε. Βλέπετε τα υπόλοιπα – πλην της κρατικής ΕΡΤ – κανάλια έχουν κανονικούς χρηματοδότες που δε θέλουν να πετούν τα λεφτά τους χωρίς νόημα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η… ΣΥΡΙΖΕΡΤ βρήκαν νόημα στο να ξοδέψουν αυτή την εποχή κρατικό χρήμα και να γράψουν ακόμη ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο συνολικό… λογαριασμό.

Και ο… ειδήμονας της μπάλας και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαιτεί να αλλάξει το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών για χάρη της ΕΡΤ. Στη λογική αφού η εξυγίανση έχει πετύχει και όλα είναι διάφανα, μπορούμε να… απλώσουμε το πρόγραμμα σε ένα τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα όπως και τις υπόλοιπες αγωνιστικές, να γεμίσει το πρόγραμμα, να πάρει και κάνα φράγκο πίσω η ΕΡΤ για την επένδυσή της! Ασχέτως αν η ΕΡΤ γνώριζε εξ αρχής, όπως και οποιοσδήποτε ασχολείται έστω και ελάχιστα με το ελληνικό πρωτάθλημα, ότι τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών γίνονται ταυτόχρονα.

Κάπου εδώ απλά να σημειώσουμε ότι ακόμη και σε πραγματικά «διάφανα» και κρυστάλλινα πρωταθλήματα όπως η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και η γερμανική Μπουντεσλίγκα, τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών γίνονται ταυτόχρονα. Μια αγωνιστική (η τελευταία) στην Αγγλία και δύο αγωνιστικές στη Γερμανία. Και μιλάμε για πρωταθλήματα τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οποίων πωλούνται έναντι κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προφανώς δεν έχουν τέτοιους φωστήρες εκεί να τους εξηγήσουν πώς «απλώνεται» το πρόγραμμα και ο… τραχανάς. Ούτε έχουν το BBC και το ZDF ή το ARD να αγοράζει τα δικαιώματα ομάδων που δεν έχουν στον (τηλεοπτικό) ήλιο μοίρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ