Τα καλύτερα deals της Deadline day: Από τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Αλόνσο μέχρι τους Μπεγιερίν και Ζακάρια

Τα καλύτερα deals της Deadline day: Από τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Αλόνσο μέχρι τους Μπεγιερίν και Ζακάρια

Η τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι πάντα... καυτή με το καλοκαίρι του 2022 να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Η 1η Σεπτεμβρίου μαζί με την έναρξη του φθινόπωρου σηματοδοτεί και το κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως αυτά της Premier League, της La Liga, της Serie A, της Bundesliga και της Ligue 1. Οι κορυφαίες ομάδες σε όλη την ήπειρο ασχολούνται με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους.

Τηλέφωνα που παίρνουν φωτιά, φήμες, ανακοινώσεις, διαψεύσεις, μεταγραφικά ναυάγια στο παρά πέντε, αλλά και εκπλήξεις συνθέτουν το σκηνικό της deadline day η οποία αναγκάζει τους ποδοσφαιρόφιλους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Διαβάστε επίσης: Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Τζος Μπόουλερ (vid)

Και μπορεί οι μεταγραφικές… βόμβες να είχαν να σκάσει νωρίτερα (βλέπε Χάαλαντ στην Σίτι), ωστόσο υπήρξαν και κλαμπ τα οποία «έτρεξαν» στο… φινάλε να τονώσουν την ποιότητα του ρόστερ τους.

Από τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Αλόνσο μέχρι τους Μπεγιερίν και Ζακάρια η τελευταία μέρα των μεταγραφών περιελάμβανε deal για όλα τα γούστα…

Ομπαμεγιάνγκ – από Μπαρτσελόνα στη Τσέλσι 

Αν και η συγκεκριμένη μεταγραφή εξελίχθηκε σε σήριαλ τελικά η Τσέλσι πυροδότησε την βόμβα Ομπαμεγιάνγκ, με τον Γκαμπονέζο φορ να υπογράφει για 2+1 χρόνια με τους μπλε.

Μάρκος Αλόνσο από Τσέλσι σε Μπαρτσελόνα

Ο Ισπανός φουλ μπακ έκανε το αντίθετο δρομολόγιο σε σχέση με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Αλόνσο είχε δώσει εδώ και μήνες τα χέρια με τους Καταλανούς για συμβόλαιο δυο ετών και το μόνο που απέμενε ήταν το πράσινο φως το Λονδρέζων. Την περσινή περίοδο ο Μάρκος Αλόνσο κατέγραψε συνολικά 46 συμμετοχές με τη φανέλα των Μπλε, σημειώνοντας πέντε γκολ και έξι ασίστ.

Ζακαριά – από Γιουβέντους στην Τσέλσι 

Tο deal με τη Γιουβέντους αφορά μονοετή δανεισμό μέχρι το τέλος, ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Ο διεθνής Ελβετός αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, ενώ μπορεί να παίξει και ως στόπερ.

Αντόνι – από Άγιαξ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τελικά τον άνθρωπο της όταν ανακοίνωσε ότι είχε ολοκληρωθεί μια συμφωνία 85 εκατομμυρίων λιρών (99 εκατομμύρια δολάρια). Ο διεθνής Βραζιλιάνος φόργουορντ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους κόκκινους διαβόλους έως το 2027.

Μανουέλ Ακάντζι – από Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Σίτι


Ο διεθνής αμυντικός της Ελβετίας, Μανουέλ Ακάντζι, συμφώνησε με τους πρωταθλητές της Premier League σε μια συμφωνία 15 εκατομμυρίων λιρών (17 εκατομμυρίων δολαρίων). Έχει δεσμευτεί με όρους στο Etihad Stadium μέχρι το 2027.

Γουάουτ Φάες – από Ρεμς στη Λέστερ Σίτι
Η Λέστερ κινήθηκε γρήγορα για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τη μετακίνηση του Γουέσλει Φοφανά με πολλά χρήματα στην Τσέλσι, φέρνοντας τον Γουάουτ Φάες από την ομάδα της Ligue 1 για 15 εκατομμύρια £ (17 εκατομμύρια δολάρια). Ο διεθνής Βέλγος αμυντικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τις αλεπούδες.

Λαϊβίν Κουρζάβα – από Παρί Σεν Ζερμέν στη Φούλαμ


Ο Λαϊβίν Κουρζάβα δεν βρισκόταν στα πλάνα της Παρί Σεν Ζερμέν εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να περάσει τη σεζόν 2022-23 ως δανεικός στη Φούλαμ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αποκάλυψε ότι έχει «παρακολουθήσει κάθε παιχνίδι της Φούλαμ αυτή τη σεζόν».

Η Παρί Σεν Ζερμέν έτσι συνεχίζει την εκκαθάριση αποθεματικών παικτών για να ελευθερώσει χρήματα για νέες μεταγραφές.

Ιντρίσα Γκέιγ – από Παρί Σεν Ζερμέν στην Έβερτον


Στην Premier League και στην Έβερτον επέστρεψε ο Ιντρίσα Γκέιγ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος χαφ μετά από μια τριετία αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν και επέστρεψε στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ με την οποία «δεσμεύτηκε» για την επόμενη διετία.

Γουίλιαν Ελεύθερος στη Φούλαμ
Η Φούλαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του ελεύθερου ατζέντη Γουίλιαν, ο οποίος επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην πατρίδα του τη Βραζιλία με την Κορίνθιανς.

Ο Βραζιλιάνος όπου έπαιξε από το 2013 έως το 2020 στην Τσέλσι και το 2020-21 στην Άρσεναλ.

Μάρτιν Ντουμπράβκα – από Νιούκαστλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέγραψε τον τερματοφύλακα Μάρτιν Ντουμπράβκα ως δανεικό από τη Νιούκαστλ και θα έχει την υποχρέωση να τον αγοράσει εάν εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι που συμφωνήθηκαν στο συμβόλαιο.

Τζούλιαν Ντράξλερ – από Παρί Σεν Ζερμέν στη Μπενφίκα
Ο Τζούλιαν Ντράξλερ εντάχθηκε στην Μπενφίκα ως δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ντράξλερ πραγματοποίησε 131 συμμετοχές στη Ligue 1 με την PSG, σκοράροντας 17 γκολ και 21 ασίστ.

Φραντσέσκο Ατσέρμπι – από Λάτσιο στην Ίντερ
Ο πρώην στόπερ της Μίλαν αποχώρησε από τη Ρώμη μετά από μια τετραετία και την προηγούμενη σεζόν μέτρησε 36 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και δυο ασίστ σε περισσότερα από 3.000 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ατσέρμπι, 34 ετών, φέρνει τεράστια εμπειρία στο back-line της Ίντερ. Έχει καταγράψει 322 εμφανίσεις στη Serie A στην καριέρα του.

Σερτζίνιο Ντεστ – από Μπαρτσελόνα στη Μίλαν
Στην Ιταλία η Μίλαν ενισχύθηκε στην αμυντική της γραμμή, αποκτώντας τον 22χρονο δεξί μπακ της Μπαρτσελόνα, Σερτζίνιο Ντεστ. Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στον Άγιαξ και στην συνέχεια αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί θα πάρουν για την πώληση αυτή 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα έχουν και ποσοστό μεταπώλησης.

Αρτούρ Μέλο – από Γιουβέντους – Λίβερπουλ
η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον 26χρονο μέσο της Γιουβέντους, Αρτούρ Μέλο με την μορφή δανεισμού. Ο Αρτούρ ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκρέμιο και στην συνέχεια έφυγε από την πατρίδα του για την Μπαρτσελόνα. Με τους «μπλαουγκράνα» έπαιξε για δύο χρόνια έχοντας 48 συμμετοχές και 3 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ από το 2020 έπαιζε στη Γιουβέντους.

Έκτορ Μπεγερίν – από Άρσεναλ στη Μπαρτσελόνα
Ο 27χρονος αμυντικός ξεκίνησε από τη «Μασία», όμως πήγε στις ακαδημίες των Λονδρέζων σε ηλικία 16 χρονών. Μετά από έντεκα χρόνια ο Μπεγερίν έμεινε ελεύθερος από τους Κανονιέρηδες και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο χωρίς οψιόν με την ομάδα του Τσάβι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ