Η «κατάρα» της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας

Η «κατάρα» της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας

Η Γερμανία υπέστη κάζο μεγατόνων και αποχαιρέτησε πρόωρα, από τη φάση των ομίλων, το Μουντιάλ της Ρωσίας ωστόσο δεν είναι η μόνη κάτοχος τροπαίου που παθαίνει κάτι ανάλογο.

Η Γερμανία έπεσε θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία των Μουντιάλ μένοντας εκτός από τη φάση των ομίλων από την αδιάφορη ουσιαστικά Νότια Κορέα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 γυρίζει σπίτι της με αποκλεισμό από τους ομίλους για πρώτη φορά από τότε που ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης περιλαμβάνει αυτή την φάση. Δεν είναι η μόνη παγκόσμια πρωταθλήτρια όμως που χάνει το στέμμα της σε φάση ομίλων καθώς την τελευταία 20ετία η μόνη που έχει προκριθεί είναι η Βραζιλία. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…

To 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας η Γαλλία που 4 χρόνια πριν είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου, μέσα στη χώρα της, τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Δανία, Σενεγάλη και Ουρουγουάη.

Στη Γερμανία το 2006 είναι η μοναδική εξαίρεση της 20ετίας καθώς η Βραζιλία κατάφερε να περάσει από τον όμιλό της και μάλιστα ως πρώτη και έφτασε ως τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τη Γαλλία.

Το 2010 η Ιταλία σε όμιλο με Παραγουάη, Σλοβακία και Νέα Ζηλανδία, κατάφερε να πάρει μόλις δύο βαθμούς και να τερματίσει τελευταία παραδίδοντας πρόωρα το στέμμα της.

4 χρόνια αργότερα, στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Ισπανία που μέχρι τότε είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της μετά από το διασυρμό από την Ολλανδία (1-5) στην πρεμιέρα και την ήττα από τη Χιλή στη δεύτερη αγωνιστική αποκλείστηκε.

Έτσι φτάσαμε και στη φετινή διοργάνωση όπου η κατάρα των ομίλων για τους πρωταθλητές κόσμου συνεχίστηκε με θύμα αυτή τη φορά την Γερμανία ύστερα από την ήττα-σοκ από τη Νότια Κορέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ