ΟΦΗ : Με οδηγό την περσινή σεζόν

ΟΦΗ : Με οδηγό την περσινή σεζόν

Ο ΟΦΗ διάλεξε τον δικό του δρόμο και μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί, με τους Κρητικούς μάλιστα να επιστρέφουν και στην Ευρώπη.

Με αφορμή την έναρξη της Super League την ερχόμενη Παρασκευή, το «to10.gr» θυμάται όλα όσα συνέβησαν στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ τη σεζόν 2019/20 αλλά και όλα όσα υπόσχεται ο Κρητικός σύλλογος για τη νέα χρονιά.

Το ρεζουμέ όσων είδαμε την περασμένη σεζόν από τον ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από το εύκολο συμπέρασμα ότι κάτι όμορφο χτίζεται στην ομάδα του Ηρακλείου. Όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και εκτός αυτών, όπου το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του συλλόγου άλλαξε χέρια και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν με ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη (1-1) και από την επόμενη κιόλας αγωνιστική οι Κρητικοί έδειξαν τα «δόντια» και τις άγριες διαθέσεις τους.

Με ομαδικότητα και κυρίως ωραίο ποδόσφαιρο υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας ότι το όραμά τους αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκαν να τον νικήσουν (2-1 και 0-1 αντίστοιχα), ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα επικράτησε και της ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλε» με 1-0.

Ο δεύτερος γύρος δεν εξελίχθηκε το ίδιο ονειρικά για τον ΟΦΗ. Παρά το γεγονός ότι στην πρεμιέρα επικράτησε του Άρη στην Κρήτη πανηγυρικά με 3-1, εν συνεχεία δεν κατόρθωσε να νικήσει κανέναν από τους μεγάλους (Big Four), αλλά τα τρίποντα απέναντι σε ομάδες κάτω από αυτόν βαθμολογικά τον οδήγησαν στα Play Offs της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στα Play Offs. Μπήκε στη τελική διαδικασία του πρωταθλήματος ως πέμπτος με συγκομιδή 34 βαθμών και τελείωσε τη σεζόν με μόλις 36, φυσικά ως τελευταίος στον πίνακα. Δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ (2-2) και Παναθηναϊκό (0-0) στο κρύο, λόγω απουσίας του κόσμου «Γεντί Κουλέ» αποτέλεσαν τους μοναδικούς βαθμούς που πήρε η Κρητική ομάδα.

Οι παίκτες «κλειδιά»

Σωτηρίου: Ήταν το «άλφα» και το «ωμέγα» του ΟΦΗ. Η σταθερότητά του ήταν αυτή που τον διέκρινε. Στα 33 του χρόνια είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον στο ρόστερ.

Νέιρα: Στη δεύτερη χρονιά του στο Ηράκλειο ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Καταλυτικός στη μεσαία γραμμή με εξαιρετική αίσθηση του χώρου. Μελανό του σημείο οι εύκολοι τραυματισμοί.

Τσιλιανίδης: Κύριος… ποδοσφαιρικά, από την αρχή μέχρι το τέλος. Πιστός στρατιώτης, που περιλαμβάνει στο παιχνίδι του πολλές πτυχές. Τρέχει, μαρκάρει, σκοράρει. Η πανδημία του κορωνοϊού του έκοψε τη φόρα, καθώς θα πραγματοποιούσε και την παρθενική του συμμετοχή με τα γαλανόλευκα της Εθνικής.

Σεμέντο: Οι ικανότητές του στο χορτάρι βοήθησαν τον ΟΦΗ να φτάσει εκεί τόσο ψηλά (κυρίως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος). Στη συνέχεια, η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα, «μπερδεύοντας» σε μεγάλο βαθμό τους ιθύνοντες της ομάδας.

Φιγκεϊρέντο: Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Μεταγράφηκε στην ομάδα ως εναλλακτική λύση του Μάνου, ωστόσο με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, διεκδίκησε με το σπαθί του θέση βασικού. Έχει τη δυνατότητα να βρίσκει δίχτυα, να δημιουργεί και γενικώς να βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από 13 χρόνια. Βρισκόμενος στον δεύτερο πλέον προκριματικό γύρο του Europa League ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού. Η ομάδα της Κύπρου, αναμφισβήτητα θεωρείται πιο έμπειρη από τους Κρητικούς, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η νέα σεζόν ξεκινά από το Σάββατο (12/9, 18:00) για την αρμάδα του Γιώργου Σίμου αρχής γενομένης με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το πρόγραμμα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2020/21:

1η αγωνιστική: ΟΦΗ – Παναιτωλικός

2η αγωνιστική: Λαμία – ΟΦΗ

3η αγωνιστική: ΟΦΗ – Ατρόμητος

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

5η αγωνιστική: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

6η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ

7η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΟΦΗ

8η αγωνιστική: ΟΦΗ – Ολυμπιακός

9η αγωνιστική: Βόλος – ΟΦΗ

10η αγωνιστική: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

11η αγωνιστική: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

12η αγωνιστική: Λάρισα – ΟΦΗ

13η αγωνιστική: ΟΦΗ – Άρης

Ήρθαν: Γκαργκαλατζίδης, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Γρίβας, Βούρος, Ουές, Σαρδινέρο, Σολίς

Έφυγαν: Γουάλι, Βίκτορ, Δεληγιαννίδης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Καλαϊτζάκης, Μπολάκης, Δερμιτζάκης, Νάστος, Ντίνας, Σεμέδο, Μεγιάδο, Περδίκης

Ανανέωσαν: Τσιλιανίδης, Μαρινάκης, Νοικοκυράκης, Σωτηρίου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ