Ολυμπιακός: Οπωσδήποτε να «χτίσει» σερί

Ολυμπιακός: Οπωσδήποτε να «χτίσει» σερί

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τρία ματς στη σειρά στο πρωτάθλημα και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Η ψυχολογία και το καλό κλίμα σε μια ομάδα φτιάχνονται μέσα από νίκες. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, που έχει μάθει να κερδίζει το 80% των παιχνιδιών που δίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πορεία των πρωταθλητών στη Superleague, μόνο συνηθισμένη δεν είναι και φυσικά το -12 μετά από 14 αγωνιστικές δεν το περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της ομάδας.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι χρονιά, που οι «ερυθρόλευκοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην μπορούν να κάνουν σερί νικών. Κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν… ψωμοτύρι.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει τρία στη σειρά ματς πρωταθλήματος. Το γράφω και δεν το πιστεύω. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και ακολούθησε η ήττα από τον Άρη. Ανέλαβε ο Μίτσελ και ήρθαν δύο σερί τρίποντα με Ατρόμητο (2-0) και ΟΦΗ (1-2). Το καλό δεν τρίτωσε, μιας και ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Καραϊσκάκη.

Μετά πάλι δύο νίκες με Παναιτωλικό και Λαμία. Ήρθε, όπως ήρθε η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, για να μην μπορέσει να γίνει το 3 στα 3. Στα τρία τελευταία ματς, ο απολογισμός, επίσης άσχημος. Μία νίκη στη Λιβαδειά, ισοπαλία με την ΑΕΚ και η αυτοκτονία με τον ΠΑΣ.

Αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει ένα μεγάλο σερί νικών, δεν πρόκειται να μειώσει την διαφορά από την κορυφή και φυσικά δεν θα φτιάξει η ψυχολογία των παικτών. Πράγμα που είναι πέρα για πέρα σημαντικό για να μπει η ομάδα στη λεωφόρο των επιτυχιών.

Την Τετάρτη, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Να κερδίσουν τον Αστέρα Τρίπολης και να χτίσουν σερί. Μέχρι το ματς στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έχει πρόγραμμα, που μπορεί να κάνει έξι σερί νίκες.

Θα πει κάποιος «εδώ δεν έχει κάνει τρεις, θα κάνει έξι;». Ναι, γιατί μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Το πρόγραμμα μέχρι τη Τούμπα έχει ως εξής: Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ιωνικός (εκτός), Βόλος (εκτός), Άρης (εντός), Ατρόμητος (εκτός) και ΟΦΗ (εντός). Τα πέντε από αυτά τα παιχνίδια θα διεξαχθούν μέσα στον Ιανουάριο. Οπότε μιλάμε για τον πλέον κρίσιμο μήνα, αναφορικά με τους στόχους της φετινής σεζόν.

Αν γίνει το έξι στα έξι, τότε θα κάνουμε εντελώς διαφορετική κουβέντα. Αν δεν γίνει, τότε πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένα – ένα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης. Παιχνίδι που δεν είναι εύκολο, αν δούμε τι έχουν κάνει οι Αρκάδες με τους μεγάλους. Στην έδρα τους πήραν ισοπαλίες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και εκτός πήραν επίσης ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ (2-2), με τα δύο γκολ των γηπεδούχων να μπαίνουν στο τέλος (80’ με πέναλτι και το 2-1 στο 97’). Μόνο από τον Παναθηναϊκό ηττήθηκαν, στη Λεωφόρο με πέναλτι στο 80’. Το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν αυστηρό, γιατί όλες οι επαφές δεν στέλνουν στην άσπρη βούλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ