Η εκτόξευση του Τζολάκη: Ο MVP του Μαΐου στην Εθνική

Η εκτόξευση του Τζολάκη: Ο MVP του Μαΐου στην Εθνική

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, μετά τις καλές του εμφανίσεις και το βραβείο του MVP, τον τελευταίο μήνα στη Superleague, κλήθηκε στην εθνική μας ομάδα.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, είναι το όνομα-έκπληξη στην πρώτη δεκαπεντάδα που ανακοίνωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, για τα προσεχή παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας με Ιρλανδία και Γαλλία, για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο MVP του Μαΐου της ελληνικής Superleague, κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών, μετά από συνολικά 25 συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες, σε μία σεζόν που έκανε το βήμα «παραπάνω στη καριέρα του, αγωνιζόμενος φέτος περισσότερο από άλλες σεζόν και σε παιχνίδια που η μπάλα… «έκαιγε».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη απρέπεια του Πογέτ με τον Φορτούνη – Εκτός Εθνικής ο άσος του Ολυμπιακού

Ο Κρητικός τερματοφύλακας, την φετινή σεζόν έκανε ένα ακόμη βήμα στην καριέρα του, άφου υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού 14 φορές, όπου μάλιστα τις δύο από αυτές, στους ομίλους του Europa League, στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Καραμπάκ και τη Ναντ.

Αναλυτικότερα, ο 20χρονος έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια Κυπέλλου -πλην του επαναληπτικού με την ΑΕΚ- αλλά και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των play offs, απέναντι σε Βόλο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, κρατώντας σε όλα (!) ανέπαφη την εστία του. Συνολικά κατέγραψε επτά συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχηγός στα τελευταία δύο παιχνίδια με την εθνική Κ21, ο Τζολάκης πλέον ενσωματώνεται στους «μεγάλους» και έλπιζει σε καθιέρωση, στις κλήσεις του εκλέκτορα Γκουστάβο Πογέτ.

Προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο Έλληνας «πορτιέρε», είναι από το 2019 στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών, καθώς απολάμβανε την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς. Από τότε, έχει αγωνιστεί σε 31 αγώνες με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», κρατώντας μάλιστα 14 φορές ανέπαφη την εστία του. Ευχή όλων, να τα καταφέρει ανάλογα και με την εθνική μας ομάδα.

Γιάννης Νικολόπουλος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ