ΑΕ Καραϊσκάκης – Άρης 0-2

ΑΕ Καραϊσκάκης – Άρης 0-2

Στη Superleague ξανά ο μεγάλος σύλλογος της Θεσσαλονίκης! Μετά την επικράτηση με 2-0 εκτός έδρας επί της ΑΕ Καραϊσκάκης ο Άρης κλείδωσε και μαθηματικά την άνοδο στα «σαλόνια» της Superleague!

Τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολλά για έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας. Έφθασε η στιγμή της επιστροφής λοιπόν. Ο Άρης στη φυσική του θέση, ο Άρης στη Superleague! Η 29η Απριλίου (συμπτωματικά η 29η αγωνιστική) θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στα κιτρινόμαυρα ημερολόγια. Η επικράτηση επί της ΑΕ Καραϊσκάκης (2-0) σήμανε και την μαθηματική άνοδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Άρτας δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε αποσπάσει ισοπαλία από τους Κιτρινόμαυρους. Σήμερα όμως η θέληση έπαιξε κι εκείνη μπάλα μαζί με τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι στον Άρη σε χτύπημα που δέχθηκε περιοχής ο Ούγκο Σόουζα. Λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση ενός τετάρτου, (13′) ο Πασχάλης Κάσσος εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα στην περιοχή του Διαμαντόπουλου και την κόντρα (στο κεφάλι του Καραγιαννίδη) και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0).

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Το σουτ στην κίνηση του Δημητριάδη (36′) και το μακρινό σουτ του Ψιάνου (37′) όμως δεν βρήκαν στόχο. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπαργκάν εκτέλεσε ένα κόρνερ με πάσα στον Πλατέλλα, ο τελευταίος του γύρισε την μπάλα και ο αρχηγός του Άρη έβγαλε την σέντρα με τον Σόουζα να πιάνει ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ στην κίνηση και να «γράφει» το 2-0 (σημειώνοντας το τέταρτο φετινό του γκολ)!

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Αν κάποια ομάδα απείλησε, ήταν η ομάδα της Άρτας. Με κύριους εκφραστές τους Χούσο, Λουκίνα και Ευαγγέλου, όμως ο Καντιμοίρης όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών και κράτησε αλώβητη την εστία του. Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των φιλοξενούμενων οι οποίοι μπορεί να μην απείλησαν στο δεύτερο μισό, διαφύλαξαν όμως με προσοχή ό,τι έχτισαν στο πρώτο ημίχρονο.

Το 2-0 χάρισε στους Κιτρινόμαυρους τρεις πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους «ξεκλείδωσε» και μαθηματικά την πόρτα της μεγάλης κατηγορίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕ Καραϊσκάκης (Σ. Παπαβασιλείου): Μέλκας (46′ Ραχιώτης), Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Θεολόγου (Νικολόπουλος 38′), Μακρής, Χούσος, Ψιάνος, Δημητριάδης (Ευαγγέλου 69′), Ρανγκέλοφ, Λουκίνας

Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Κάσσος, Μπαργκάν (Μουμίν 82′), Πλατέλλας (Πασάς 82′), Διαμαντόπουλος (Μπαστακός 86′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ