Θάνατος Έλληνα ομογενή: «Του έριξαν τρεις βολές με το taser – Κάθε μια είναι 50.000 βολτ»

Θάνατος Έλληνα ομογενή: «Του έριξαν τρεις βολές με το taser – Κάθε μια είναι 50.000 βολτ»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Γιώργος Βομβολάκης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη

Σάλο και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η είδηση πως έλληνας ομογενής βρέθηκε νεκρός στο Κουίνς της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια σύλληψής του, στην πόρτα του σπιτιού του, και έπειτα από χτυπήματα με taser από αστυνομικούς.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Γιώργος Βομβολάκης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη.

Ο νεαρός έπεσε στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με taser τρεις φορές από τους αστυνομικούς. Έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία» είπε ο κ. Βομβολάκης.

«Του έριξαν με το taser τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακούστε τον δικηγόρο της οικογένειας

 

Εκκλήσεις στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Ζαπάντης την ώρα της σύλληψής του απηύθυνε εκκλήσεις προς τους αστυνομικούς λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, κάτι που εκείνοι απέρριψαν θεωρώντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα των ημερών απέναντι στην γενική κατακραυγή για τη διογκούμενη χρήση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

«Μην παίζεις αυτό το χαρτί» φέρεται να του απάντησε ένας εκ των αστυνομικών σύμφωνα με μάρτυρες.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Ζαπάντη αναμένει τα αποτελέσματα ανεξάρτητης αυτοψίας σχετικά με την αιτία θανάτου, ενώ επιδιώκει την έρευνα για τις ευθύνες της αστυνομίας αλλά και τις πιθανές αστικές ευθύνες που προκύπτουν για τον γείτονα που παρείχε εσφαλμένες πληροφορίες, ακόμα και για την εταιρεία που κατασκευάζει τα όπλα taser.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ