Ρέθυμνο- Λαύριο 72-77

Ρέθυμνο- Λαύριο 72-77

Με κορυφαίους του Κακλαμανάκη και Λούντζη το Λαύριο πέρασε από την έδρα του Ρεθύμνου με 72-77.

Χάρη σε μια εξαιρετική τέταρτη περίοδο, το Λαύριο πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 77-72. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Κακλαμανάκης με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ και παίκτης-κλειδί τον Μιχάλη Λούντζη με 11 πόντους και 3 ασίστ πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Μπράντ και Ντέιβις παρά την ήττα, καθώς σταμάτησαν στους 25 πόντους και 17 αντίστοιχα.

Το ματς

Πιο δυναμικά μπήκε στην αγώνα το Ρέθυμνο και με τον Ντέιβις ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων πήρε τη πρώτη σημαντική διαφορά στο παιχνίδι (9-2) στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ίδιο σκηνικό και στην συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου με την ομάδα του Σταύρου Μυκονιάτη να παίζει πολύ καλή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση να φτάνει την διαφορά σε δηψήφια επίπεδα με τον Κλάντον(17-4). Εν τέλη το Λαύριο με δυο σουτ τριών πόντων από Χαραλαμπόπουλο και Μιλόσεβιτς κατάφερε να κλείσει την διαφορά στους επτά (17-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Λαύριο μπήκε αποφασισμένο να μαζέψει και άλλο την διαφορά και με τις προσπάθειες του Μέλσον το κατάφερε, σημειώνοντας έξι συνεχόμενους πόντους κατέβασε να κατεβάσει την διαφορά στους δυο (20-18). Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά στο σκορ τρία λεπτά πριν από την λήξη με έναν πόντο του Λάμπ (30-31). Από εκεί και πέρα, το Ρέθυμνο έτρεξε ένα σερί 8-0, προτού απαντήσει το Λαύριο με ένα δικό του σερί 5-0 έκλεισε το ημίχρονο με 38-36.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μια μικρή διαφορά 2-3 πόντων μέχρι να αναλάβει δράση ο Ντέιβς, ο οποίος με ένα σουτ τριών πόντων έστειλε την διαφορά στου επτά (52-45). Αυτή τη διαφορά την κράτησε μέχρι και δυο λεπτά μέχρι την λήξη της τρίτης περιόδου, διότι οι προσπάθειες του Κακλαμανάκη και Λάμπ μείωσαν την διαφορά στον έναν πόντο(61-60).

Η τέταρτη περίοδος ήταν πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Ο Κακλαμανάκης είχε όλες τις απαντήσεις στο σκοράρισμα του Μπράτ και μέχρι την μέση της περιόδου οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες στο σκορ (65-65). Από εκεί και πέρα, οι έξι συνεχόμενοι πόντοι του Μιχάλη Λούντζη έδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενος μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης (67-71). Η αντίδραση του Λαυρίου ήταν άμεση και μείωσε στον έναν πόντο με τρίποντο του Γκέτον αλλά το Λαύριο ήταν συγκεντρωμένο και πήρε την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-36, 61-60, 72-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ