Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα 5 στοιχεία που πρέπει να αλλάξει

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα 5 στοιχεία που πρέπει να αλλάξει

Την ήττα στο 1ο ματς των τελικών θέλουν να ξεπεράσουν οι Μιλγουόκι Μπακς με τον Γιάννη να είναι έτοιμος να φέρει την σειρά στα ίσια.

Με τον Κρις Πολ να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση(32 πόντοι και 9 ασίστ), οι Φοίνιξ Σανς πήραν την νίκη στο πρώτο ματς των φετινών τελικών του ΝΒΑ, επικρατώντας των Μιλγουόκι Μπακς με 118-105. Παρά την ήττα, στο επιτελείο των Μπακς επικρατεί αισιοδοξία για το 2ο παιχνίδι της σειράς, καθώς ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα βρει τους παίκτες του πιο ξεκούραστους και πιο φρέσκους.

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει φυσικά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον 2 φορές MVP να καλείται να ηγηθεί της ομάδας του. To10.gr καταγράφει τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει ο Έλληνας σούπερ σταρ για να οδηγήσει την ομάδα του στο break.

5. Να αφήσει το μαρκάρισμα του Έιτον

Κατά την διάρκεια του Game 1 ο Γιάννης άφησε το μαρκάρισμα των περιφερειακών παικτών του Φοίνιξ και ανέλαβε τις βοήθειες στο ζωγραφιστό. Σε πολλές περιπτώσεις, ύστερα από αλλαγές στα σκριν, ο Greek Freak βρέθηκε πολλές φορές να αναλαμβάνει να περιορίσει τον Ντιάντρε Έιτον. Αυτή η κίνηση δεν βγήκε στον coach Bud, καθώς ο Γιάννης φορτώθηκε με 5 φάουλ, φοβούμενος από ένα σημείο και μετά να βάλει το κορμί του και τα χέρια του στις διεκδικήσεις. Τον ρόλο του μαρκαρίσματος του Έιτον πρέπει να αναλάβει ο Μπρουκ Λόπεζ, καθώς ο ψηλός του Φοίνιξ έκανε πάρτι στην ρακέτα, με 22 πόντους και 19 ριμπάουντ.

4. Να γίνει πιο επιθετικός

Ένα παράξενο στατιστικό που καταγράφτηκε στο Game 1 ήταν τα μόλις 11 σουτ που επιχείρησε ο Γιάννης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ρόλο σε αυτό έπαιξε φυσικά ο τραυματισμός του. Οποιοσδήποτε παίκτης είχε υποστεί τον τραυματισμό του Γιάννη, θα φοβόταν όχι μόνο να πάρει προσπάθειες αλλά και να μπει στο παρκέ. Ο Έλληνας άσος, όπως ήταν λογικό, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παγωμένος, δίνοντας κυρίως την μπάλα στους Μίντλετον και Χόλιντεϊ. Αν θέλουν οι Μπακς να φύγουν με την νίκη σήμερα από το Φοίνιξ, ο Γιάννης πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και κυρίως να επιστρέψει στον βασικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Μπακς.

3. Να βάλει τις βολές

Στο Game 1 ο Greek Freak ευστόχησε σε 7 από τις 12 βολές που εκτέλεσε, σημειώνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 58%. Είναι σαφές πως στους τελικούς, που τα ματς είναι κλειστά και γεμάτα στις επαφές, ο Γιάννης οφείλει να σουτάρει από την γραμμή της φιλανθρωπίας με τουλάχιστον 70%, προκειμένου να εμπνέει εμπιστοσύνη στο τέλος των αγώνων, που είναι κοντά στο σκορ.

2. Να συγκεντρωθεί, να ηρεμήσει και να βρει τον εαυτό του

Οι πιο σημαντικοί παράμετροι σε σειρά τελικών του NBA, είναι η συγκέντρωση και η εσωτερική γαλήνη. Όταν όλα τα βλέμματα του μπασκετικού πλανήτη πέφτουν πάνω σου, τότε η εύρεση των 2 παραπάνω αρετών είναι δύσκολη. Ο Γιάννης δεν πρέπει αυτή την περίοδο να ασχολείται με την πίεση και τα σχόλια των fans στα social media. Οφείλει να ηρεμήσει από την περιπέτεια που πέρασε με τον τραυματισμό του και να μπει στο παρκέ ήρεμος και προσηλωμένος στον στόχο, ενόψει του Game 2.

1. Να δείξει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης των τελικών

Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Γιάννη, θα θεωρούταν σίγουρα ο καλύτερος παίκτης της σειράς. Με τον Greek Freak να αγωνίζεται με πρόβλημα στο γόνατο, ο τίτλος αυτός έχει περάσει στους Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ. Ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουν οι Μπακς το πρωτάθλημα θα είναι να εμφανιστεί στο παρκέ ο 2 φορές MVP, Γιάννης Αντεντοκούνμπο. Ο παίκτης που κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση και που δεν έχει αντίπαλο στο ζωγραφιστό, οφείλει να κάνει την εμφάνισή του απόψε στην Phoenix Suns Arena, ώστε οι Μπακς να φέρουν την σειρά στα ίσια. Ειδάλλως, θα μείνουν πίσω με 2-0 και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι που μόλις 4 ομάδες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν καταφέρει. Να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, έχοντας χάσει τα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην Cosmote TV για το παιχνίδι και δήλωσε ότι δεν σκέφτεται τον τραυματισμό του, παρά μόνο τη νίκη των Μπακς:

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι στο πόσο τοις εκατό είμαι. Είμαι στο γήπεδο, έχουμε αποφασίσει με την ομάδα να παίξω τα παιχνίδια και αυτό που σκέφτομαι όταν είμαι εκεί έξω, είναι το πώς θα βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι.

Δεν σκέφτομαι αν πονάει το γόνατό ή πως νιώθω εγώ προσωπικά. Το μήνυμα που στέλνω στους Έλληνες και στους φιλάθλους που μας παρακολουθούν είναι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν εμένα και την ομάδα. Με όποιον τρόπο μπορούμε θα τους κάνουμε περήφανους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ