Βέροια – Άρης 0-1

Βέροια – Άρης 0-1

Με λυτρωτή τον Πασά, που σκόραρε αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 90ο λεπτό, ο Αρης επικράτησε με 1-0 μέσα στη Βέροια, σε μια νίκη εξαιρετικής σημασίας. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι δύο ομάδες.

Μία νίκη που από πλευράς ψυχολογίας αξίζει για τουλάχιστον… 6 βαθμούς, πήρε ο Αρης μέσα στην Βέροια με 1-0, για την 14η αγωνιστική της Football League. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού ο Πασάς στο 90ο λεπτό με σουτ, παίρνοντας προηγουμένως το «ριμπάουντ» από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου!

Ενδέκατη  νίκη για τον Αρη, που έφτασε τους 36 βαθμούς, αυξάνοντας πλέον τη διαφορά του στους 3 από τη δεύτερη Παναχαϊκή (έμενε στο 0-0 με τη Σπάρτη) και στους 9 με τον τρίτο ΟΦΗ (έχει 27), ο οποίος την Πέμπτη υποδέχεται την ΑΕ Καραϊσκακης.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους κίτρινους να έχουν δοκάρι, να δημιουργούν, αλλά να χάνουν σωρεία ευκαιριών και να φλερτάρουν έντονα με μια οδυνηρή ισοπαλία. Να προσθέσουμε ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν με παίκτη λιγότερο. Συγκεκριμένα 72΄ο Καντιμοίρης αποβλήθηκε για απόκρουση με το χέρι του Ελληνα τερματοφύλακα εκτός περιοχής.  Στην φάση που  Άρη κέρδισε πέναλτι όμως (στο 88’) αποβλήθηκε και ο Δαμιανάκης των γηπεδούχων, καθώς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη.

Φλύαρη πολιορκία και δοκάρι
Στο πρώτο μέρος ο Αρης είχε τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα και που είχε μόνο ένα σουτ σε όλο το 45λεπτο. Αντιθέτως ο Αρης είχε τρεις μεγάλες στιγμές. Η μια στο 16’ με το σουτ του Παυλίδη να τραντάζει το δεξί δοκάρι, η δεύτερη στο 32’ με σουτ του Κάσσου που έφυγε άουτ και η τρίτη στο 38’ και πάλι με ένα εξαιρετικό σουτ του Παυλίδη στο οποίο ο Γιαγκόζης (βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα) είπε «όχι» με σπουδαία επέμβαση.

Αγρια ομορφιά στο δεύτερο μέρος
Το δεύτερο μέρος απέκτησε μια άγρια ομορφιά, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Αρης  άγγιξε το γκολ στο 49′, όταν μετά από προσπάθεια του Παυλίδη και πλασέ του Διαμαντόπουλου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ακολούθησαν κι άλλες καλές φάσεις για τους φιλοξενούμενους (56’ σουτ Μπούρμπου, 69’ κεφαλιά Διαμαντόπουλου), ενώ στο 71’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Καντιμοίρης απέκρουσε με τα χέρια εκτος περιοχής σουτ του Μπαστιάνου, αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη. Να πούμε οτι στη συνέχεια της φάσης ο Τζανακάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή! Στο 81’ ο Αρης άγγιξε και πάλι το γκολ, με τον Γιαγκιόζη να αποκρούει την προβολή του Δεληζήση, ενώ στο 85΄ο Διαμαντόπουλος έχασε σπουδαίο τετ α τετ!

Στο 86’ ήταν η σειρά του Ντούνη να πλασάρει, αλλά τον σπουδαίο σήμερα Γιαγκιόζη να αποκρούει με τα πόδια! Στο 88΄ο Άρης κέρδισε πέναλτι από χέρι του Δαμιανάκη όπως αναφέρουμε και πιο πάνω. Ο Διαμαντόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαγκιόζη, με τον Πασά ωστόσο να παίρνει το ριμπάουντ να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να χαρίζει μια τεράστιας σημασίας νίκη στον Άρη.

Τέλος να πούμε οτι στο 87ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον Αρη, σε ανατροπή του Ντούνη από τον Λαζόπουλο.

ΣΚΟΡΕΡ: 90′ Πασάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρακώστας (Λάρισας), Κηλικιώτης (Ξάνθης)
4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Κοζάκης, 45′,89′ Δαμιανάκης, 93′ Μπαστιάνος – 17′ Τζανακάκης, 35′ Ιντζόγλου, 45′ Μουμίν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89′ Δαμιανάκης – 72′ Καντιμοίρης.

ΒΕΡΟΙΑ (Α. Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μεξής (63΄Ζυγκερίδης).
ΆΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν (60΄Ντούνης), Παυλίδης (69΄Πασάς), Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος (74΄Αναγνωστόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ