Εργοτέλης – ΟΦΗ 2-4

Εργοτέλης – ΟΦΗ 2-4

Τι και αν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ; Ο ΟΦΗ «χτύπησε» σαν κόμπρα στις αντεπιθέσεις και κατάφερε να μετατρέψει σε λίγα λεπτά το 1-0 σε 3-1 και εν τέλει να πάρει την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 4-2.

Κουμάντο στο Ηράκλειο κάνει ο ΟΦΗ! Οι Μελανόλευκοι αν και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ στο τέλος κατάφεραν να πανηγυρίσουν και να πάρουν την εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-2 απέναντι στον Εργοτέλη στο ντέρμπι της Κρήτης.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο κρητικές ομάδες δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Οι δύο προπονητές είχαν δώσει οδηγίες στους παίκτες τους για επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που φαινόταν από τη σέντρα κιόλας.

Έτσι, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου υπήρξαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες που ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Στο 4′ ο Κουσκουνάς βγήκε στον κενό χώρο, έδωσε δίπλα στον Ορτέγκα, ο οποίος σούταρε δυνατά με τη μπάλα να φεύγει άουτ και στο 8′ ήταν σειρά του Κουσκουνά να μην βρει δίχτυα από καλή θέση, ύστερα από πάσα του Ορτέγκα.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Εργοτέλης σημείωσε γκολ με τον Εντιαγιέ στο 11′ με το νεαρό φορ από κοντά να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ωστόσο, αυτό έκανε καλό στους παίκτες του ΟΦΗ που «ξύπνησαν» και ισοφάρισαν με τον Κουσκουνά στο 14′ με τον πρώην στράικερ των Τρικάλων να ανοίγει λογαριασμό για φέτος.

Αλλά δεν έμεινε εκεί ο ΟΦΗ, μιας και σύντομα έκανε την ανατροπή και σε νέα του αντεπίθεση στον κενό χώρο «έγραψε» το 2-1 στο 14′ με τον Μάρτος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Λεάλ.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τα πολλά αμυντικά κενά του Εργοτέλη και δεν άργησαν να πανηγυρίσουν και τρίτη φορά στο πρώτο μέρος. Αυτή τη φορά ήταν ο Κοιλιάρας που σέντραρε από τ’ αριστερά με τον Ορτέγκα να κατεβάζει με όμορφο τρόπο την μπάλα και από κοντά να νικάει για τρίτη φορά τον Λαδά. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Κάτι που το έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επανάληψης. Στον αντίποδα ο ΟΦΗ μπήκε πιο άνετος και χαλαρός, με αποτέλεσμα να το πληρώσει στο 59′ όταν ο Σταμόπουλος από κοντά με ωραίο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Στρέζο. Μάλιστα, στο 72′ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 3-3 όταν μετά από κόρνερ στα δεξιά, η μπάλα πήγε στον Κάιπερς, εκείνος δεν πρόλαβε να σουτάρει, το έκανε ο Μπάτζιος, αλλά ο Στρέζος κράτησε το σκορ ως έχει.

Ο Εργοτέλης πίεζε ολοένα και περισσότερο και έδειχνε να είναι πολύ κοντά στο γκολ με το μομέντουμ ν’ ανήκει στους ποδοσφαιριστές του Τάκη Γκώνια. Ωστόσο, σε μία αντεπίθεση ο ΟΦΗ «σκότωσε» τον συντοπίτη του. Στο 74′ ο έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κουσκουνά, ο οποίος κράτησε τους αντιπάλους απασχολημένους με τον Όγκμποε να ευνοείται και να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-2.

Εργοτέλης: Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Εντιαγιέ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Εφορτ (61′ Μαζουλουξής), Κάιπερς, Σταματάκος, Μπούζας.

ΟΦΗ: Στρέζος, Nάστος, Ορτέγκα, Λεάλ (78′ Χαντί), Κουσκουνάς, Μάρτος (61′ Ογκμποε), Πουρτουλίδης (66′ Ρούσσος), Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Μπολάκης, Ποτουρίδης.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ