Ο μήνας που άλλαξε την ΑΕΚ

Ο μήνας που άλλαξε την ΑΕΚ

Ο Γενάρης βρίσκει την ΑΕΚ για μια σειρά από λόγους μεταμορφωμένη προς το πολύ καλύτερο και έτοιμη να βάλει τις βάσεις για να κλείσει πετυχημένα μια χρονιά, που έδειχνε μέχρι και τον Δεκέμβρη… χαμένη.

Ο νέος χρόνος έχει βρει την ΑΕΚ σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, σε σχέση με το 2018. Η Ένωση δείχνει να αφήνει πίσω της το άσχημο διάστημα που προηγήθηκε και να επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα. Που προς το παρόν είναι πετυχημένο, με το κλίμα στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων να έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο.

Οι εξελίξεις και οι αλλαγές που υπήρξαν στην ΑΕΚ μέσα σε αυτές τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Γενάρη ήταν πολλές και σε διαφορετικά επίπεδα. Με τον Γενάρη να είναι κατά κάποιο τρόπο ο μήνας που άλλαξε –προς το καλύτερο- την Ένωση.

Η προσθήκη που έψαχνε

Η ΑΕΚ κατάφερε με το άνοιγμα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που έλειπε από το ρόστερ της και που ήθελε επί της ουσίας από το καλοκαίρι. Ο Νέναντ Κρίστιτσις ήρθε στην Ένωση για να κάνει τη διαφορά στον άξονα της ομάδας και να ανεβάσει επίπεδο το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Σέρβος μέσος έχει μπει ήδη στην αγωνιστική εξίσωση, ανεβάζει συνεχώς στροφές και τα πρώτα του δείγματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι σίγουροι πως με τον Κρίστιτσιτς στη σύνθεσή της, η Ένωση μπορεί να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο υπόλοιπο της σεζόν και να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες τον στόχο της δεύτερης θέσης αλλά και το κύπελλο.

Η επιστροφή του Μπακασέτα

Μπορεί πέραν του Κρίστιτσιτς να μην υπήρξε άλλη προσθήκη για την ΑΕΚ, ωστόσο το κενό που υπήρχε στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας καλύφθηκε εκ των… έσω. Ο Τάσος Μπακασέτας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο, επέστρεψε στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη και δείχνει έτοιμος να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Συνεχίζοντας ότι άφησε στη μέση τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση της διοίκησης να τον βάλει τότε στον «πάγο» μαζί με τους Σιμόες, Λαμπρόπουλο.

Ο… άλλος Ουζουνίδης, η νέα διάταξη και το σερί

Τα άσχημα αποτελέσματα της ΑΕΚ στο φινάλε του 2018 που είχαν φέρει την ομάδα πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, είχαν δώσει τροφή στα σενάρια που ήθελαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και την Ένωση να κάνει σοβαρές σκέψεις για την αντικατάστασή του. Τα παραπάνω σενάρια τελείωσαν άμεσα, με την ΑΕΚ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Έλληνα τεχνικό και να ξεκαθαρίζει πως τον στηρίζει, δίνοντάς του την ευκαιρία να… γυρίσει το χαρτί και να αντιστρέψει το κλίμα.

Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τα πλάνα και τη φιλοσοφία που ακολουθούσε όλο αυτόν τον καιρό. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε στο κάδρο το 3-5-2, που ταιριάζει καλύτερα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών της ομάδας του και η Ένωση παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στο 2019.

Δύο νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, ωραίο ποδόσφαιρο, νέοι πρωταγωνιστές, είναι κάποια από τα στοιχεία που έχει δείξει η ΑΕΚ στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος για το νέο έτος, καταφέρνοντας έτσι να αναρριχηθεί άμεσα στην 3η θέση. Ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει και την ψυχολογία που ξεκάθαρα της έλειπε για να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα και να κλείσει επιτυχημένα μια σεζόν, που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ