Προελαύνει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vid)

Προελαύνει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vid)

Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-0 σετ τον Αλμπερτ Ράμος Βινόλας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Οπεν της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ.

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του πέτυχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας με μια επιβλητική εμφάνιση κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 7-5) τον Ράμος Βινόλας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Όπεν της Βαρκελώνης.

Ο 19χρονος πέταξε εκτός συνέχειας το Νο.10 του ταμπλό και ανάγκασε τους Ισπανούς να υποκλιθούν μπροστά του. Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Τσιτσιπά, καθώς δέχθηκε μπρέικ μόλις στο 3ο γκέιμ της αναμέτρησης. Ο νεαρός τενίστας, ωστόσο, απάντησε άμεσα, ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-2. Στο 10ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έκανε νέο μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος, Νο. 64 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εξαιρετικός από τη γραμμή του σερβίς και στο 12ο γκέιμ κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ. Ο συμπατριώτης μας στο δεύτερο σετ κέρδισε τους 11 από τους 20 πόντους που έπαιξε με πρώτο σερβίς, αλλά και τους 11 από τους 15 που έπαιξε με δεύτερο σερβίς.

Αυτός είναι ο 4ος προημιτελικός στην καριέρα του Ελληνα τενίστα, αλλά και 3ος στη φετινή σεζόν. Ο Τσιτσιπάς φέτος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν και έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαίες νίκες κόντρα σε πολύπειρους αντιπάλους. Στον προημιτελικό ο 19άχρονος θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό, Νο. 3 του ταμπλό, Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Τζόζεφ Κόβαλικ.

Δείτε σε βίντεο τον πόντο με τον οποίο ο Τσιτσιπάς κέρδισε το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ