Τα πολυτιμότερα «τρόπαια» που κέρδισε στη ζωή του ο Μόντριτς

Τα πολυτιμότερα «τρόπαια» που κέρδισε στη ζωή του ο Μόντριτς

Δεν είναι όλα τα τρόπαια που κερδίζει κάποιος από χρυσό

Εδώ και λίγες ώρες ο Λούκα Μόντριτς βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου, καθώς πανάξια κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το έτος 2018.

Ο Κροάτης μέσος κατάφερε να σπάσει το δίπολο των Ρονάλντο-Μέσι που κρατούσε για μια δεκαετία και να γίνει ο πρώτος «θνητός» μετά τους δύο «θεούς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που αναδεικνύεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Παρά την ονειρική σεζόν που διένυσε πέρσι ο Μόντριτς που οδήγησαν στην κατάκτηση του Champions League (4ο για τον ίδιο), αλλά και τον τελικό του Μουντιάλ με την καλή αλλά όχι τρομακτική Κροατία, οι μεγαλύτερες μάχες του Λούκα χρονολογούνται πολύ παλαιότερα.

Όταν ήταν στην ηλικία των πέντε ο παππούς του εκτελέστηκε από Σέρβους αντάρτες, ενώ το σπίτι του έγινε στάχτη κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κροατίας.

Έτσι, η οικογένεια του αναγκάστηκαν να φύγουν από το χωριό τους και να εγκατασταθούν στο Ζάνταρ, σε ένα ξενοδοχείο. Στο πάρκινγκ αυτού του ξενοδοχείου ο Μόντριτς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα παίζοντας ποδόσφαιρο με συνομήλικούς του, κυρίως για να εγκαταλείψει τη σκληρή καθημερινότητα του πολέμου.

«Δεν έχω άσχημες αναμνήσεις παρά τα όσα πέρασε η Κροατία όσο ήμουν μικρός» έχει αναφέρει στο παρελθόν ο Μόντριτς. «Όλα αυτά με έκαναν ένα δυνατό παιδί και στη συνέχεια τον άνδρα που είμαι».

Το ξενοδοχείο «Hotel Iž», εκεί που ο Λούκα πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στο Ζάνταρ

Ο «αθλητικός του πατέρας», Τόμισλαβ Μπάσιτς θέλησε να τον εντάξει στη Χάιντουκ Σπλιτ, με τον σύλλογο της Δαλματίας να κάνει το τραγικό λάθος και να τον απορρίπτει.

Ωστόσο, ο Μπάσιτς δεν το έβαλε κάτω και στράφηκε στην «αιώνια αντίπαλο», Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία δεν λάθεψε και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Η συνέχεια από τότε γνωστή. Μεταγραφή στην Τότεναμ, διάκριση με τους «πετεινούς», η «εκτόξευση» με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο άθλος του στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δυστυχώς, το 2014 ο Μπάσιτς πέθανε και η Ρεάλ έδωσε ειδική άδεια στον Μόντριτς να βρεθεί στην Κροατία προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του «δεύτερου πατέρα του», τον άνθρωπο στον οποίο «οφείλει» πολλά σήμερα.

Κάποιες νύχτες σαν αυτή του Παρισιού είναι που ο Μόντριτς θα ήθελε δίπλα του τον Μπάσιτς, ο οποίος θα καμάρωνε περήφανος τον «υιό» του.

Ο Λούκα μαζί με τον «αθλητικό του πατέρα», Μπάσιτς

Αν και μεγάλωσε έχοντας ως είδωλα τους Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και τον Φραντσέσκο Τότι, πλέον ο Μόντριτς έχει ένα βραβείο το οποίο κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει δικό του.

Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο η ισπανική «Marca» ψήφισε ως τη χειρότερη μεταγραφή του 2012-13, όταν και ο Μόντριτς από την Τότεναμεν πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης .

Ένας ακόμη άτυπος τίτλος που θα φέρει από εδώ και πέρα ο Μόντριτς, είναι αυτός του μοναδικού «θνητού» που έσπασε το μεγαλύτερο σερί των Ρονάλντο και Μέσι και το «τσιφλίκι» με τις Χρυσές Μπάλες που άφησαν Ινιέστα, Σνάιντερ, Ριμπερί και άλλους χωρίς το συγκεκριμένο βραβείο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ