Παναθηναϊκός: Μια νίκη που την είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ

Παναθηναϊκός: Μια νίκη που την είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες του Άρη και της ΑΕΚ και μπορεί μέχρι το Πάσχα να έχει γίνει εκείνος το φαβορί για ευρωπαϊκή έξοδο.

Ήρθε μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που ο Παναθηναϊκός την είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Και γιατί δεν είχε κάνει… σεφτέ στα πλέι οφ, έχοντας δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Άρη και γιατί είχε έρθει «δώρο» από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Το 0-0 του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδινε την ευκαιρία στους «πράσινους» να πιάσουν στη βαθμολογία τον αντίπαλό τους. Τον οποίο, μην ξεχνάμε, πως τον έχουν στη Λεωφόρο. Κι επιπλέον, με την ΑΕΚ να παίζει αργότερα στο Καραϊσκάκη, γνώριζαν πως το πιθανότερο είναι να έχουν και δεύτερη ευκαιρία.

Αυτό συνέβη. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε στο Φάληρο και πλέον σχεδόν όλα ξεκινάνε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός πάτησε στην πρώτη τετράδα, είναι μια ανάσα από την τρίτη θέση, εκεί που δικαιωματικά βάσει της συνολικής παρουσίας των ομάδων όλη τη σεζόν αξίζει να βρεθεί στο φινάλε. Όμως όλα παραμένουν ανοιχτά. Ακόμα και το ενδεχόμενο να χάσει τα πάντα.

Δε θα συμβεί αυτό αν δείχνει στα παιχνίδια του το ίδιο «θέλω» με αυτό που έβγαλε και στο Βικελίδης, που πήγε να παίξει με τη μισή ομάδα εκτός και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Η δίψα, το πάθος, η θέληση για τη νίκη έδωσε στους παίκτες όλα αυτά που χρειάζονταν ώστε να ανταπεξέλθουν απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού έμοιαζε να είναι και καλύτερος και πιο φρέσκος.

Το τελευταίο πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς. Οι παίκτες του έχαναν με πολύ μεγάλη ευκολία την μπάλα και χάριζαν συνεχώς νέες επιθέσεις στον ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Από τη μείωση του σκορ από τον Ζίφκοβιτς και έπειτα. Κι όσο περισσότερο έχει την μπάλα ο αντίπαλος και έρχεται προς την περιοχή σου, τόσο περισσότερο και σε κουράζει και σε αγχώνει. Είναι πιο εύκολο να γίνει το λάθος.

Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να βάλει τρίτο στόπερ στο γήπεδο έγινε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έβλεπε πως ο ΠΑΟΚ φέρνει με ευκολία την μπάλα στην περιοχή και ήθελε ένα έξτρα κορμί εκεί. Του βγήκε, γιατί οι φιλοξενούμενοι επί της ουσίας δεν είχαν ευκαιρία όταν το παιχνίδι μπήκε στην τελική του ευθεία. Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν πριν. Διότι το 2-0 έρχεται κόντρα στη ροή του αγώνα και σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος που έχει δημιουργήσει και έχει χάσει τις μεγάλες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Ελ Καντουρί, που αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Ο Γιοβάνοβιτς που ξέσπασε δύο φορές και μας έβγαλε για πρώτη φορά αυτό το πρόσωπο, ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο, έχει περισσότερους λόγους να προβληματιστεί από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στο ματς με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τα υπόλοιπα. Παίζει φυσικά ρόλο και ο αντίπαλος.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε… ξεχάσει πως είναι να χάνεις. Από αήττητο 16 αγώνων ερχόταν στη Λεωφόρο και όταν συμβαίνει αυτό τότε έχει περάσει η ψυχολογία σε όλη την ομάδα πως ό,τι κι αν συμβεί δεν θα φύγουν ηττημένοι από το γήπεδο. Γι’ αυτό και τους βλέπαμε να μην τα παρατάνε στιγμή, ούτε μετά το 2-0. Το πίστευαν ότι μπορούν να γυρίσουν στο ματς και έκαναν τον Παναθηναϊκό να μοιάζει περισσότερο κουρασμένος και να μη βγάζει φρεσκάδα.

Ο Παλάσιος για ακόμα μια φορά ήταν υπέροχος σε κάθε κομμάτι του αγώνα. Μεσοεπιθετικά δημιούργησε εφιάλτες στον Βιεϊρίνια, που στην ηλικία που είναι και παίζοντας με το αντίθετο πόδι, ήταν αδύνατον να σταματήσει τον Αργεντινό, ιδιαίτερα όταν εκείνος του έφευγε απ’ την έξω πλευρά. Δημιούργησε το πρώτο γκολ για τον Αϊτόρ (με… ευγενική χορηγία του Πασχαλάκη), τακτικά ήταν καταπληκτικός και πάλι και στο τέλος ήταν αυτός που έτρεχε σε όλους τους χώρους για να καλύψει, να κρατήσει μπάλα, να ροκανίσει χρόνο. Απίστευτος ποδοσφαιριστής, ίσως ο MVP όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά συνολικά του πρωταθλήματος.

Εξαιρετικός ήταν και ο Αϊτόρ, πολύ καλές στιγμές είχε ο Χουάνκαρ, ο Γκατσίνοβιτς βγάζει ολοένα και περισσότερο τη δεδομένη ποιότητά του, ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε και πρόσφερε πολλά τρεξίματα.

Για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν δύο παιχνίδια μπροστά μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου και τη διακοπή για το Πάσχα. Στους Ζωσιμάδες με τα Γιάννενα και στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό. Αν πάρει από 4 έως 6 βαθμούς, κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι, τότε θα είναι εκείνος το μεγάλο φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ