Έλληνας κάτοικος Νέας Υόρκης: Η πόλη έχει ερημώσει, βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας

Έλληνας κάτοικος Νέας Υόρκης: Η πόλη έχει ερημώσει, βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας

Η «μητρόπολη» του κόσμου που μετράει χιλιάδες κρούσματα του κορονοϊού καθημερινά, και δυστυχώς και εκατοντάδες θανάτους έχει ερημώσει.

Η ησυχία που επικρατεί στους δρόμους που άλλοτε καλύπτονταν από μια ορμητική λαοθάλασσα επισκεπτών είναι πλέον εκκωφαντική. Με αυτά τα λόγια περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη ένας Έλληνας ο οποίος ζει και εργάζεται εκεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Βασίλιος Γαβριελάτος ο οποίος είναι εκπαιδευτικός μίλησε στο newsbeast.gr για την καθημερινότητα των πολιτών που έχει αλλάξει ριζικά αλλά και για τον φόβο που είναι αυξημένος.

«Βρισκόμαστε σε κατ΄οίκον περιορισμό από τα μέσα Μαρτίου και η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα» επισημαίνει ο Έλληνας ο οποίος μένει μόνο λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της μεγαλούπολης.

Εργάζεται πλέον από το σπίτι αφού πρώτα εκπαιδεύτηκε πάνω στην τηλεκπαίδευση και οι μετακινήσεις του έχουν περιοριστεί στις τελείως απαραίτητες.

«Ο κόσμος είναι φοβισμένος και κλεισμένος μέσα, δεν βγαίνει πλέον στους δρόμους. Υπάρχει όμως κυκλοφορία στο κέντρο της Νέας Υόρκης από άτομα τα οποία εργάζονται για παράδειγμα στον κλάδο της υγείας ή σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης» αναφέρει και συμπληρώνει:

«Όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ πρέπει να φοράμε μάσκα, όταν όμως δεν έχουμε επαφή με κόσμο και δεν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση όταν για παράδειγμα έχουμε βγει για περίπατο, δεν φοράμε».

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας και γνωρίζουμε πως η επιστροφή μας στην κανονικότητα θα είναι αρκετά δύσκολη. Είναι μια κατάσταση η οποία θα μας πάρει σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να βρεθεί κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο έτσι ώστε να αισθανθούμε ασφαλείς» εξηγεί.

Εστιάζοντας στις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αμερική τονίζει πως σαφώς στην Ελλάδα ο περιορισμός και τα πρόστιμα κρατούν τον κόσμο πιο ουσιαστικά μέσα στο σπίτι. «Στις ΗΠΑ έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι από όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι ίσως νιώθουν πιο ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους καθώς δεν έρχονται αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα » δηλώνει.

Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι
Η αύξηση των ανέργων λόγω του κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι ραγδαία. «Ο κόσμος χάνει τη δουλειά του. Τουλάχιστον 26 εκατ. Αμερικανών προέβησαν σε αίτηση για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Δεν έχουν πια χρήματα ούτε για τα απαραίτητα. Το κράτος έδωσε στις αρχές Απριλίου 1.200 δολάρια ενίσχυση σε όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Μπορεί αυτό το ποσό να αποτελεί μια ανάσα για όσους βιώνουν την απόλυτη έλλειψη των απαραίτητων αγαθών αλλά όμως εάν κάποιος έχει οικογένεια, έχει να πληρώσει ενοίκιο, την ασφάλειά του και άλλα πολλά αυτά τα χρήματα… δεν φτάνουν. Ο κορονοϊός κατασπαράζει την οικονομία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ