Ιστορική πρόκριση η Φινλανδία, εύκολα η  Νορβηγία

Ιστορική πρόκριση η Φινλανδία, εύκολα η Νορβηγία

Η Φινλανδία επικράτησε εύκολα του Λιχτενστάιν με σκορ 3-0 για την ένατη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και σφράγισε την πρόκριση στα τελικά του Euro. Ευρεία νίκη με 4-0 και για την Νορβηγία του Ομάρ Ελαμπντελαουί, που έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης.

Στον 9ο όμιλο που συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα, η Φινλανδία πήρε ακόμα μία νίκη, σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 3-0 του Λιχτενστάιν, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο, Τεέμου Πούκι, που πέτυχε ακόμα δύο γκολ, φτάνοντας τα 9 σε αυτή την προκριματική φάση.

Το σκορ για τους Φινλανδούς άνοιξε ο Τουόμινεν στο 21ο λεπτό, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλο γκολ, κάτι που πέτυχαν στο δεύτερο μέρος.

Ο Τεέμου Πούκι ήταν ο σκόρερ, με τον επιθετικό της Νόριτς να σκοράρει στο 64′ και στο 75′ για το τελικό 3-0.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Καμαρά, Τόιβιο, Αραγιούρι, Λουντι, Τουόμινεν, Σόιρι (78’ Σκραμπ), Σπαρβ (71’ Κάουκο), Πίρινεν, Ραϊτάλ, Πούκι (84’ Καριαλάινεν)

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Μπίχελ, Μπρεντλ, Γκέπελ, Μαλίν, Φρικ (84’ Καρντέσογλου), Σαλάνοβιτς, Μ.Μπίχελ, Μάιερ (90+1’ ζέλε), Χάζλερ, Ρεχζτάινερ, Πολβερίνο (73′ Γκούμπζερ)

Νορβηγία- Νήσοι Φερόε 4-0

Η Νορβηγία παρέμεινε στο κόλπο της πρόκρισης με την ευρεία νίκη επί των Νήσων Φερόες, περιμένοντας πλέον και το αποτέλεσμα του αγώνα Ρουμανία- Σουηδία.

Σκόρερ για την ομάδα του Ομάρ Ελαμπντελαουί (αγωνίστηκε βασικός) ο Ρεγκινίουσον στο 4′, ο Φόσουμ 8′, ενώ άλλα δύο πέτυχε ο Σόρλοθ στο 62′ και στο 65′, για το τελικό 4-0.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιαρστάιν, Αλεεσάμι, Αγέρ, Κινγκ (78’ T.Ελιουνούσι), Φόσουμ, Ομάρ, Μπέργκ (84’ O;ylbestant), Σέλνες, Χένρικσεν (71’ Ντέλι), Ρετζίνιουσεν, Σέρλοθ

ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Φέρε, Γκρέγκερσεν, Βάτνσνταλ, Χέντρικσον, Ρόλαντσον, Βατναμάρ (78’ Mπαρταλστοβού), Μπάλντβινσον, Έντμουντσον (71’ Όλσεν), Γιόνσον, Μπιάρταλθ (71’ Φρεντέρικσεν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ