Κολομβία – Αγγλία 1-1(Πέναλτι 3-4)

Κολομβία – Αγγλία 1-1(Πέναλτι 3-4)

Σε ένα πολύ σκληρό ματς, η Αγγλία προηγήθηκε με γκολ του Κέιν, οι Κολομβιανοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον Μίνα. Μετά από μια στείρα παράταση, το ματς πήγε στα πέναλτι και οι Άγγλοι ήταν πιο ψύχραιμοι παίρνοντας την πρόκριση με 4-3.

Κολομβία και Αγγλία κοντραρίστηκαν στο γήπεδο της Σπαρτάκ, στην Μόσχα με έπαθλο το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των «8» του Μουντιάλ.

Οι Άγγλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό. Είχαν πολλά τρεξίματα, έπεφταν πρώτοι στις αμφισβητούμενες μπάλες και μόλις έχανα την μπάλα πίεζαν αμέσως για να την επανακτήσουν. Μέχρις εκεί όμως γιατί μπροστά δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο και προσπάθησαν να απειλήσουν τους υψηλόσωμους Κολομβιανούς από στημένες φάσεις. Καλύτερη όλων, το εξαιρετικό φάουλ του Τρίπιερ στο 42’ που αστόχησε για εκατοστά, την ώρα που μοναδική φάση σε ροή αγώνα ήταν η πολύ δύσκολη κεφαλιά του Κέιν από πλάγια θέση στο 16’.

Οι Κολομβιανοί ήταν εντελώς βραχυκυκλωμένοι μεσοεπιθετικά, με την απουσία του Χάμες να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Οι Καφετέρος γύρισαν το ματς στη δύναμη, οι Άγγλοι απάντησαν και είχαμε ως αποτέλεσμα 3-4 φάσεις με ένταση και πολλά νεύρα, με το ματς να μυρίζει… μπαρούτι από νωρίς.

Οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και η ανοησία του Κάρλος Σάντσες σε μια στημένη φάση στο 54’ άλλαξε τις ισορροπίες. Ο παίκτης που καταδίκασε τους Κολομβιανούς στο ματς με την Ιαπωνία (πέναλτι και αποβολή), έκανε και πάλι πέναλτι με λαβή… ελληνορωμαϊκής στον Χάρι Κέιν. Με τον Άγγλο στράικερ να ευστοχεί στο 57’, η Αγγλία αγκάλιασε τη νίκη.

Από εκεί και πέρα τα Λιοντάρια έλεγχαν το ματς και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Μέχρι το 90+3’ όμως. Εκεί σε ένα κόρνερ, όλοι οι Κολομβιανοί πάτησαν περιοχή και ο Μίνα με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο και πιο σημαντικό του γκολ στη διοργάνωση, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση, στο πρώτο ημίχρονο οι Άγγλοι σοκαρισμένοι ακόμα από την ισοφάριση παρέπαιαν και γύριζαν την μπάλα στην άμυνα για να περάσει ο χρόνος. Όμως στο δεύτερο μέρος κλάταραν από την κούραση και οι Άγγλοι πήραν και πάλι την μπάλα στα πόδια τους ψάχνοντας το γκολ. Μάταια όμως, με το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι.

Εκεί ο Χέντερσον αστόχησε για την Αγγλία, όπως και οι Ουρίμπε και Μπάκα για την Κολομβία. Στην κρίσιμη εκτέλεση όμως, με την μπάλα να ζυγίζει τόνους, ο Ντάιερ πήρε την ευθύνη, σκόραρε και έστειλε τους Άγγλους στα Ουράνια, που νίκησαν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους στα πέναλτι και πέρασαν στους 8 όπου περιμένει πλέον η Σουηδία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας (115′ Κ. Ζαπάτα), Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Μπάριος, Κ. Σάντσες (79′ Ουρίμπε), Λέρμα (61′ Μπάκα), Κιντέρο (88′ Μουριέλ), Κουαδράδο, Φαλκάο

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ (113′ Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον, Ντέλε Αλί (81′ Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (88′ Βάρντι), Κέιν

Η διαδικασία των πέναλτι

Φαλκάο – 1-0
Κέιν – 1-1
Κουαδράδο – 2-1
Ράσφορντ – 2-2
Μουριέλ – 3-2
Χέντερσον – απόκρουση Οσπίνα
Ουρίμπε – δοκάρι
Τρίπιερ – 3-3
Μπάκα – απόκρουση Πίκφορντ
Ντάιερ – 3-4

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ