Πελέ : Σαν σήμερα γράφτηκε ιστορία

Πελέ : Σαν σήμερα γράφτηκε ιστορία

Ο Πελέ σαν σήμερα το 1969 ευστόχησε σε πέναλτι κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έφτασε τα 1000 γκολ.

Ο Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο ή αλλιώς Πελέ, στις 19 Νοεμβρίου του 1969 έγραψε ιστορία στο Μαρακανά, καθώς πέτυχε το χιλιοστό γκολ της καριέρας του κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που το καταφέρνει.

Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, ο Πελέ ετοιμαζόταν για χτύπημα πέναλτι στον αγώνα της Σάντος με την Βάσκο ντα Γκάμα. Σε περίπτωση που σκόραρε αυτομάτως θα έμενε στην ιστορία με χρυσά γράμματα, διότι αυτό θα ήταν το χιλιοστό γκολ της καριέρας του.

Στο γήπεδο βρίσκονταν 150.000 άνθρωποι, οι οποίοι ήθελαν να δουν τον Βραζιλιάνο σταρ να γράφει ιστορία την ημέρα εκείνη. Εκτός αυτών, εκατομμύρια Βραζιλιάνοι είχαν τα αυτιά τους στο ραδιόφωνο, ενώ χιλιάδες ήταν στους δρόμους περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή, όπου ο Πελέ θα ευστοχούσε στο πέναλτι.

«Για τους πάντες αυτό το ρεκόρ, αποτελούσε θέμα συζήτησης. Στο ματς με τη Βάσκο, για πρώτη φορά έτρεμα. Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά τόσο μεγάλη ευθύνη στις πλάτες μου», είχε δηλώσει ο Πελέ.

Ο Βραζιλιάνος πήρε φόρα με τον τερματοφύλακα της Βάσκο, Ανράντα, να βρίσκεται απέναντί του και με ένα τεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι όλη η Βραζιλία ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Πελέ είχε φτάσει τα 1000 γκολ σε 909 αγώνες και μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, φίλησε την μπάλα και την πήρε για να θυμάται εκείνη την μέρα. Στη συνέχεια όλοι πήγαν προς το μέρος του για να πάρουν αυτόγραφα, να τον φωτογραφίσουν και γενικότερα να αποθανατίσουν την σκηνή. Συνολικά υπολογίζεται πως για να συνεχιστεί εκείνο το παιχνίδι πέρασε πάνω από μισή ώρα, διότι όλος ο κόσμος ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιριστής της Σάντος θεωρήθηκε εθνικός ήρωας στη Βραζιλίας με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων χορεύοντας σάμπα. Επίσης η Βουλή κάλεσε τον Πελέ στην Μπραζίλια για να τον τιμήσει, ενώ τα εθνικά ταχυδρομεία έβγαλε ειδική σειρά φακέλων και γραμματοσήμων, θέλοντας να τιμήσουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή.

https://www.youtube.com/watch?v=mBLxvVQdRRE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ