Λίγος σεβασμός στη δουλειά του Θωμά και του Γιαννάκη

Ο Μανόλο Χιμένεθ δηλώνει «κανείς δεν μας έχει χαρίσει τίποτα» κι ο Πεντακοσάρικος κατεθέτει την ένστασή του. Για την αδικία απέναντι σε Θωμά και Γιαννάκη.

Λίγος σεβασμός στη δουλειά του Θωμά και του Γιαννάκη | to10.gr

Δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ σε συμπατριώτη του, δημοσιογράφο; «Εγώ το έχω πει πολλές φορές: κάθε φορά που με ρωτάνε στην Ισπανία πως είναι το ποδόσφαιρο, πως είναι η Ελλάδα, έχω κουραστεί μέσα σε εισαγωγικά να υπερασπίζομαι τους Έλληνες και τη φιλοσοφία του ελληνικού λαού. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν μπορεί κάποιες συγκεκριμένες στιγμές ή κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα να βγάζουν αυτή την εικόνα προς τα έξω».

Μάλιστα. Δύο προέδρους έχει γνωρίσει καλά ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ: το Σταύρο Αδαμίδη και το Δημήτρη Μελισσανίδη. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο δεύτερος είναι υπόδειγμα παράγοντα. Ότι είναι συνηθισμένο να πεις στον παρατηρητή στην Primera Division: «Αρχ#δ# τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμήσω γαμώ τη συμμορία σας. Θα σε τινάξω στον αέρα. Ξέρω που μένεις και τι κάνεις». Αλλά κι ο Σταύρος Αδαμίδης; Είναι άραγε και ο Σταύρος Αδαμίδης υπόδειγμα παράγοντα της Primera Division ή είναι ο ένας στους δύο «κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα» που κακοχαρακτηρίζουν την Ελλάδα;

Και συνεχίζει ο συμπαθής Μανόλο: «ξέρουμε πολύ καλά ότι κανείς δε μας έχει χαρίσει τίποτα». Υπερβολές. Ούτε καν ο Βάτσιος; Ούτε ο Ποντίκης που ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα; Ούτε ο Θάνος που έσφαξε τον Παναθηναϊκό στο γόνατο; Ούτε ο Κομίνης που αρνείται να καταθέσει αν σφύριξε να ξαναρχίσει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ; Εκτός αν υπονοεί ότι δεν έχει χαρίσει κανείς τίποτε στην ΑΕΚ, γιατί και τα σφυρίγματα έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο, με τη βοήθεια του Θωμά και του Γιαννάκη Παπαδόπουλου; Κι εν πάση περιπτώσει, αφού, όπως λέει ο ίδιος, «η ΑΕΚ έχει προσπαθήσει κι έχει κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο», γιατί η ΑΕΚ με τον ίδιο προπονητή έτρωγε τέσσερα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ και έξι στο Καραϊσκάκης κι ο ίδιος γυρνούσε σπίτι με ταξί; Λίγος σεβασμός στη δουλειά του Θωμά και του Γιαννάκη δε βλάπτει.