Άρης : Το μυστήριο με Γουλιέλμο

Άρης : Το μυστήριο με Γουλιέλμο

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι εδώ και λίγες μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, αλλά παραμένει άγνωστο αν είναι μόνος του ή έχει και συμπαίκτες

Εδώ και λίγες μέρες ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης. Κατέβαλε άγνωστο ποσό για να πάρει τις μετοχές από τον Νίκο Λάσκαρη και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η ΕΕΑ επικύρωσε τη μεταβίβαση, αφού πρώτα τη διερεύνησε για διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 μήνα.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι ένας διακεκριμένος δικηγόρος. Μαζί με τον αδελφό του διατηρούν δύο δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται στο δίκαιο των εταιρειών και δη στις αλιευτικές υποθέσεις. Έχει στο πλευρό του τους Παύλο Ζουλιάμη και Κώστα Λιούπη, αμφότεροι υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη εταιρειών εμπορίας αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και τον ατζέντη Πάνο Καπάζογλου.

Όλοι τους είναι δεδηλωμένοι Αρειανοί. Μάλιστα ο Ζουλιάμης ήταν επικεφαλής μιας ομάδας επιχειρηματιών, η οποία είχε κάνει πρώτη κρούση στον Λάσκαρη για να πάρει τις μετοχές, είχε προχωρημένες επαφές μαζί του, αλλά δεν έκλεισε το deal, διότι ο πρώην μεγαλομέτοχος δεν παρείχε εγγυήσεις για την κάλυψη του μέρους των χρεών που του αναλογούσε. Ο Γουλιέλμος εμφανίστηκε μετά, πήρε τις μετοχές και ζήτησε να συνεργαστεί και με τον Ζουλιάμη θέλοντας να δώσει στο εγχείρημά του ενωτικό χαρακτήρα.

Ποιος βάζει τα λεφτά;

Κι ενώ η συγκεκριμένη ομάδα «τρέχει» τον Άρη και προσπαθεί σε αυτή τη φάση να σωθεί  χρονιά και να μη μεγαλώσει κι άλλο το ήδη διογκωμένο χρέος που παρέδωσε ο Λάσκαρης (πρόσφατα έγιναν κάποιες πληρωμές έναντι οφειλών σε παλιούς παίκτες, όπως ο Γιάνκοβιτς), το ερώτημα είναι ποιος βάζει τα λεφτά.

Ο Γουλιέλμος λέει πως αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος, είναι μόνος του και πως, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ώρα τώρα για τέτοιες κουβέντες, επιφυλασσόμενος να μιλήσει περισσότερο και πιο αναλυτικά μετά το τέλος της σεζόν. Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ακούγονται πολλά και διάφορα, χωρίς πάντως κανείς να μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τίποτα.

Είναι ωστόσο χαρακτηριστική μια δήλωση που έκανε πριν από λίγες μέρες σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης: «Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχουν άτομα πίσω από τον Γουλιέλμο και να βοηθάνε. Μπορεί να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν θέλει να εμφανιστεί για δικούς του λόγους, το οποίο είναι σεβαστό, και να έχει αναθέσει στον δικηγόρο του να κάνει αυτήν την δουλειά», είπε εκφράζοντας πάντως την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του συναδέλφου του δικηγόρου και μεγαλομετόχου της ΚΑΕ: «Ο Γουλιέλμος ζει στη Θεσσαλονίκη, δεν θα εξαφανιστεί. Ο Λάσκαρης δεν ζούσε καν εδώ και ούτε που θα τον ξαναδούμε», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος της σεζόν θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σιγά σιγά τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους ο Δημήτρης Γουλιέλμος και οι συνεργάτες τους, καθώς επίσης και τα πλάνα τους. Τα ζητήματα είναι πιο περίπλοκα από αυτό που συνιστά πιθανώς η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας και μόνο.

Τα χρέη των 5 εκ. Ευρώ, που άφησε πίσω του ο Λάσκαρης είναι μεγάλος βραχνάς, οι τέσσερις απαγορεύσεις μεταγραφών από τη FIBA είναι επίσης μεγάλο θέμα, διότι αν δεν αρθούν, δεν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές ξένων, και όλα αυτά χρειάζονται πολλά χρήματα.

Μένει να φανεί πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά ο Δημήτρης Γουλιέλμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ