Πέρασε από τη Σπάρτη η Κέρκυρα, στο «μηδέν» Τρίκαλα και Ηρακλής

Πέρασε από τη Σπάρτη η Κέρκυρα, στο «μηδέν» Τρίκαλα και Ηρακλής

Διπλό ανόδου πέτυχε η Κέρκυρα στη Σπάρτη, επικρατώντας με 2-1 της ομώνυμης ομάδας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν Τρίκαλα και Ηρακλής.

Η Κέρκυρα νίκησε δύσκολα εκτός έδρας τη Σπάρτη με 2-1 για τη 13η αγωνιστική της Football League και πάτησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Οι Φαιάκες άνοιξαν το σκορ στο 54ο λεπτό με τον Μότα, στο 74′ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τουράμ, ενώ η Σπάρτη κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Τιεντσέ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της Football League ο Τρίκαλα και Ηρακλής «κόλλησαν»στο μηδέν, με τους Κυανόλευκους να μένουν μεν αήττητοι για τρίτο σερί παιχνίδι εντός του 2019, αλλά έχασαν πολύτιμους βαθμούς, ενώ 0-0 έληξα και το παιχνίδι του Απόλλωνα Πόντου με τη Δόξα Δράμας. Μεγάλη νίκη πέτυχε στο Αιγίνιο και ο Ηρόδοτος με 1-0 κόντρα στον Αιγινιακό και πήρε ανάσα για τη σωτηρία.

Σπάρτη – Κέρκυρα 1-2

Η Κέρκυρα ήταν πολύ καλή και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να μειώσει στους 6 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Βόλο. Οι «Φαίακες» αναζήτησαν το γρήγορο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η μεγάλη φάση βέβαια έλειπε από το παιχνίδι και το 0-0 έμεινε στα πρώτα 45 λεπτά.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Κέρκυρα κατάφερε κι έφτασε στο γκολ. Στο 54′ ο Κόντος σέντραρε και ο Μότα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Είκοσι λεπτά αργότερα, οι Επτανήσιοι… τέλειωσαν και την αναμέτρηση όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Τουράμ έφτασαν στο 0-2. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Σπάρτη ήταν να μειώσει στο 91′ με τέρμα του Τιεντσέ.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Πάντος, Αρώνης, Φραγκούλης, Κολτσίδας, Καλούσης, Παυλής, Κωνσταντινόπουλος (Καινούργιος), Νάτσης, Κοζάκης, Τιεντσέ, Βλαχομήτρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Θεοδωράκης, Κούρος, Ν. Κρητικός, Κόντος, Λινάρδος, Μότα, Βίλα (69′ Αποστολίδης), Τουράμ.

Τρίκαλα – Ηρακλής 0-0

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Τρίκαλα και Ηρακλής «κόλλησαν»στο μηδέν, με τους Κυανόλευκους να μένουν μεν αήττητοι για τρίτο σερί παιχνίδι εντός του 2019 να χάνουν όμως πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς οι δύο ομάδες ήταν μέτριες σε ένα κακό τερέν που δεν βοήθησε για να δούμε κάτι αξιόλογο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Συριόπουλος, Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος, Τσιμίκας (55΄ Σιμελίδης), Ζακουάνι (67΄ Ράντι), Γκουγκούδης (83΄ Κούλπας), Κάπος.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Βιτλής (86΄ Πτηνόπουλος), Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κωστούλας, Ντούνης, Κλέιτον (70΄ Παναγιωτούδης), Ρόβας (58΄ Νιαμπούγιου), Περόνε.

Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας 0-0

Ισόπαλοι δίχως τέρματα αναδείχθηκαν Απόλλων Πόντου και Δόξα Δράμας, αδυνατώντας να βρουν πολλές σημαντικές ευκαιρίες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο για να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι είδαν την κόντρα του Ανδρέου να μην καταλήγει στα δίχτυα στο 49′.

Από την άλλη η Δόξα είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά όχι μεγάλες φάσεις, με εξαίρεση μια φάση στο 62ο λεπτό με τον Πέρεθ. Ο Απόλλων μετράει πλέον 18 βαθμούς και η Δόξα 16.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Λουφάκης (76’ Δημητριάδης), Θεολόγου, Βλάχος, Καλαϊτζίδης, Πουρτουλίδης, Σουντουρά, Ολαϊτάν, Κυβελίδης (85’ Τσουμάνης)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης, Ανδρέου, Σιώπης, Κρητικός, Καψάλης, Μακρής, Πατράλης, Μπαϊκαρά (72’ Λεμονής), Μάρτινς, Πέρεθ (84’ Αυγενικού)

Αιγινιακός – Ηρόδοτος 0-1

Δυσκολεύτηκε αλλά απέδρασε από την έδρα του Αιγινιακού με 1-0 ο Ηρόδοτος, στη 13η αγωνιστική και πήρε μια πολύ βαθιά ανάσα για τη μάχη της σωτηρίας.  Σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο ματς ήταν ο Αγκίλεσι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Αγγελούδη.

Ο κρητικός σύλλογος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων και με ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μισό του ματς πήρε το τρίποντο, μετά από πέντε ματς χωρίς βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ