Αυτά ξεχώρισε ο Δώνης

Αυτά ξεχώρισε ο Δώνης

Τι άρεσε και τι προβλημάτισε τον τεχνικό του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τον Λεβαδειακό.

Τα αποτελέσματα στα φιλικά είναι για τους οπαδούς. Αυτή, όμως, είναι η μισή αλήθεια. Οι παίκτες χτίζουν αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες και μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα με δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό στην ακριτική Ξάνθη, η νίκη με τον Λεβαδειακό ήταν ένα καλό σημάδι.

Μία ένεση, έπειτα από πέντε ήττες με Αλκμάαρ, Ανβέρπ, Ντεν Χάαγκ, Ομόνοια και ΑΕΛ, για να πιστέψουν περισσότερο οι «πράσινοι» στους εαυτούς τους και ν’ αποδείξουν ότι δεν μπαίνουν στη μάχη ως πρόβατα για σφαγή. Ο Γιώργος Δώνης είδε ξανά διάθεση και προσπάθεια. Αυτά τα έβλεπε και στα προηγούμενα ματς. Τώρα είδε βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Κίνηση στον χώρο, κάθετο ποδόσφαιρο και γρήγορες εναλλαγές στον άξονα. Θα ήθελε περισσότερες πλαγιοκοπήσεις, ώστε να μην είναι προβλέψιμη η ομάδα και να έχει μεγαλύτερη ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξης.

Αυτό που του άρεσε ακόμα, ήταν η αποτελεσματικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν δημιουργεί στα φιλικά του πολλές κλασικές ευκαιρίες, ελλείψει κι επιθετικού. Όσες φάσεις γίνονται, λοιπόν, είναι επιβεβλημένο να καταλήγουν στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του τελική πέτυχε ένα γκολ με τον Χατζηγιοβάνη, το οποίο ακυρώθηκε και στη δεύτερη ένα που μέτρησε με τον 21 ετών μεσοεπιθετικό. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Μουνιέ στην πρώτη καλή ευκαιρία δεν συγχώρησε.

Στα προηγούμενα φιλικά, παράλληλα, είχε σκοράρει δύο γκολ το «τριφύλλι» με σκόρερ τους Στάικο, Χατζηθεοδωρίδη. Οι μεσοεπιθετικοί απουσίαζαν. Για τον 49χρονο τεχνικό του Παναθηναϊκού είναι σημαντικό που βρήκαν δίχτυα ο Μουνιέ για να πάρει ψυχολογία, αλλά και ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος στη σύντομη καριέρα του, δεν έχει μέχρι στιγμής καλή επαφή με τα δίχτυα.

Τον Δώνη, ωστόσο, προβλημάτισε έντονα το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός βρήκε τρεις κλασικές ευκαιρίες, εκ των οποίων στις δύο απέκρουσε σε τετ α τετ ο Διούδης και είχε καλές προϋποθέσεις σε 2-3 ακόμα φάσεις. Αυτό ενόχλησε τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Το επισήμανε, άλλωστε, στις δηλώσεις του και ο ίδιος. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν σε φιλικό, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στον Διούδη και στην επιπολαιότητα των Βοιωτών κι όχι ότι δεν άφησε περιθώρια η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ