Ο «καυτός» Σεπτέμβρης της Τότεναμ

Ο «καυτός» Σεπτέμβρης της Τότεναμ

Η Τότεναμ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Champions League, έχει να ανέβει τον δικό της «Γολγοθά». Οι «πετεινοί» θα αγωνιστούν σε έξι παιχνίδια σε διάστημα 18 ημερών και πρέπει να ξεκινήσουν την «αντεπίθεση» τους, μετά την προβληματική αφετηρία στην Premier League.

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες αποτελεί παρελθόν και οι σύλλογοι επιστρέφουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Την ίδια στιγμή ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο «πονοκεφαλιάζει», ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας της ομάδας του.

Ο τεχνικός της Τότεναμ έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που πρέπει να αγωνιστεί σε έξι αγώνες εντός 10 ημερών και πρέπει να αποδείξει ξανά πως μπορεί να τα καταφέρει, όπως και στο παρελθόν.

Οι αγώνες αυτοί είναι καθοριστικής σημασίας για την Τότεναμ, αφού το μέτριο ξεκίνημα στην σεζόν θέτει υπό αμφισβήτηση αρκετές καταστάσεις. Οι «πετεινοί» έχουν διατηρήσει τον ίδιο κορμό, όμως ταλανίζονται από αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ενόψει της συνέχειας τα πράγματα δυσκολεύουν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα επιδιώξει να κρατήσει την ομάδα του εντός στόχων. Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα το ρόστερ του και την ψυχολογία των παικτών.

Από κάθε άποψη οι αγώνες που ακολουθούν για την Premier League, το Champions League και το Crabao Cup, είτε θα δημιουργήσουν μία άσχημη περίοδο στην θητεία του Αργεντίνου τεχνικού είτε θα τον δικαιώσουν.

Μέσα σε αυτόν τον αγωνιστικό «Γολγοθά» της Τότεναμ δεσπόζει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν (18/9) τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης», με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στους στόχους που έχουν θέσει.

Οι Άγγλοι δεν υποτιμούν σε καμία περίπτωση τον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον από την στιγμή που έχει δείξει ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα αγωνιστεί μπροστά στο «καυτό» κοινό του.

Ο Ποκετίνο ενδεχομένως κάνει κάποιο rotation, κυρίως στα μπακ, αφού θα έρχεται στο Ν. Φάληρο από παιχνίδι της Premier League με την Κρίσταλ Πάλας, ενώ ακολουθεί και δεύτερο με την Λέστερ.

Ο αγώνας των Πειραιωτών με την Τότεναμ, αποτελεί την δεύτερη αναμέτρηση στις δύσκολες δυόμιση εβδομάδες που έρχονται για τους «Σπερς».

Η πρεμιέρα είναι εξίσου σημαντική και για την αγγλική ομάδα, αφού θέλει να θέσει τα θεμέλια για την πρόκριση στη νοκ – άουτ φάση, την στιγμή που υπάρχει και η Μπάγερν στον όμιλο.

Μπορεί ο Ποκετίνο να προχωρήσει σε αλλαγές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ωστόσο δεν πρόκειται να «ξεγράψει» τον Ολυμπιακό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, αφού η Τότεναμ δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Μέχρι τώρα σε τέσσερις αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος μετρά μία νίκη με την Άστον Βίλα (3-1), δύο ισοπαλίες με τις Σίτι και Άρσεναλ (2-2) και μία ήττα μέσα στο σπίτι της από τη Νιουκάσλ με 1-0!

Επομένως το ξεκίνημά της μοιάζει αρκετά προβληματικό…

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 14/9 Premier League

Την περασμένη σεζόν ήταν ο πρώτος αγώνας στο νέο γήπεδο της Τότεναμ για την Premier League στις 3 Απριλίου και οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 (Σον, Έρικσεν).

Ο αγώνας με την Νιουκάσλ και η ήττα με 1-0 εντός έδρας, έφερε μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των «πετεινών», αλλά και στον φίλαθλο κόσμο. Ο αγώνας με τους αετούς του Λονδίνου αποτελεί ευκαιρία, προκειμένου να ανέβει και πάλι η ψυχολογία των φίλων της.

Να σημειωθεί πως είναι πιθανό να επιστρέψει και να βοηθήσει ο Εντομπελέ, ωστόσο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λο Σέλσο για δύο μήνες, όπως είναι ήδη γνωστό!

Ολυμπιακός – Τότεναμ 18/9 Champions League

Τέσσερις ημέρες αργότερα , οι Άγγλοι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα και το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προ των πυλών και η Τότεναμ μόνο εύκολη αποστολή δεν θα έχει κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Η έδρα δίνει απίστευτη δύναμη και γίνεται ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ η προβληματική, όπως προείπαμε Τότεναμ, θα πρέπει να σταθεί με σοβαρότητα στο Φαληρικό γήπεδο.

Λέστερ – Τότεναμ  21/9 Premier League

Το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι και τρίτο σε διάστημα οκτώ ημερών για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Ανέκαθεν το «King Power Stadium» αποτελούσε μία σκληρή έδρα για τους Big 6 του αγγλικού ποδοσφαίρου και η Τότεναμ ετοιμάζεται για μία ακόμα «επικίνδυνη αποστολή».

Επιπλέον θα έχει να διαχειριστεί την κούραση από το ταξίδι και τον αγώνα στην χώρα μας, αλλά και το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Φυσικά αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά, εάν φύγει με το τρίποντο από το «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να προχωρήσει στις κατάλληλες λύσεις για να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι «αλεπούδες» θα είναι έτοιμες για μια ακόμα «μεγάλη μάχη»μεταξύ των δύο ομάδων , όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ  23/9 Carabao Cup

Τα «βάσανα» της Τότεναμ συνεχίζονται  δύο μέρες μετά. Η Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδα της League Two, θα υποδεχτεί τους «Σπερς» για τον τρίτο γύρο του Carabao Cup.

Ίσως το ευκολότερο από όλα τα παιχνίδια για τους Λονδρέζους, που θα προχωρήσουν σίγουρα σε αλλαγές. Τα μεγάλα ονόματα της ομάδας αναμένεται να πάρουν ανάσες, όμως η πρόκριση πρέπει να επιτευχθεί απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, έστω  και χαμηλότερων κατηγοριών.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί ξανά το 2016 στον τρίτο γύρο του FA Cup, όταν η Τότεναμ νίκησε με 4-1 προς το τέλος του παιχνιδιού.

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 28/9 Premier League

Η επιστροφή στην Premier League και ένα «ύποπτο» παιχνίδι για την παρέα του Χάρι Κέιν. Η Σαόυθαμπτον καταφτάνει στο Λονδίνο, ούσα μία σκληρή και απρόβλεπτη ομάδα. Έως τώρα κατάφερε να πάρει ισοπαλία στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) και να παίξει στα «ίσα» την Λίβερπουλ παρότι έχασε με 2-1.

Σαφέστατα δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο, αλλά ο υψηλός ρυθμός της Αγγλίας, το physical game και η συσσωρευμένη κόπωση των παικτών της Τότεναμ, μπορεί να αποβούν μοιραία.

Μπορεί οι «Άγιοι» να έχασαν με 3-0 από την Μπέρνλι, ωστόσο οι φίλοι των «Σπερς» πρέπει να είναι αρκετά επιφυλακτικοί.

Ο τεχνικός Ραλφ Χάσενχαλτ, αποτελεί μία απειλή για την ομάδα του Λονδίνου, με τον απρόβλεπτο τρόπο που θα στήσει τους φιλοξενούμενους, ενώ η αγωνιστική συμπεριφορά της Τότεναμ θα παίξει τον ρόλο της στο αποτέλεσμα.

Τότεναμ – Μπάγερν 1/10 Champions League

Ο Οκτώβριος μπαίνει δυναμικά για τον αγγλικό σύλλογο. Το ντέρμπι, ενδεχομένως της πρώτης θέσης του ομίλου με την Μπάγερν, αποτελεί το τελευταίο από τα έξι παιχνίδια μέσα σε 18 ημέρες.

Η «τιτανομαχία» με τους Βαυαρούς θα κρίνει πολλά πράγματα στον όμιλο, την ίδια ώρα που οι δύο ερυθρόλευκοι σύλλογοι θα αναμετρώνται στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου.

Οι «Σπερς» πρέπει να αφήσουν την κούραση των προηγούμενων 17 ημερών και των πέντε αγώνων  και να επικεντρωθούν στην υπόθεση Μπάγερν.

Σαφέστατα διακυβεύονται πολλά, αναλόγως πως θα έχουν διαμορφωθεί και τα  αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής και η Τότεναμ θέλει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Από πέρυσι η Τότεναμ είχε πολλά έσοδα από το Champions League και πλέον δεν έχει να φοβηθεί κάτι σε περιπτώσεις ήττας, μία καλή εμφάνιση όμως θα τονώσει το ηθικό ολόκληρου του κλαμπ.

Μία ήττα όμως μπορεί να πανικοβάλει τους οπαδούς και η αμφισβήτηση να ξεκινήσει.Παράλληλα με το Champions League, η Premier League και τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής θα προβληματίζουν ή θα δυναμώνουν ψυχικά τους Λονδρέζους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ