ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-0… (vids)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 5-0… (vids)

Η "πελατειακή" σχέση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, το εντυπωσιακό σερί που τρέχει και η αποψινή μάχη της Τούμπας.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν απόψε (19/1) τα ξίφη τους στην Τούμπα, στο μεγάλο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Ενα γνώριμο ζευγάρι, που έχει προσφέρει αμέτρητες… συγκινήσεις τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον θεσμό.

Οι δυο ομάδες θα μονομαχήσουν στη Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. «Ασπρόμαυροι» και «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε διαφορετική… φάση αυτήν την περίοδο, με τον μεν ΠΑΟΚ να προέρχεται από τη νίκη επί του ΟΦΗ και τη δε ΑΕΚ να έχει υποστεί ήττα-σοκ από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Όπως είπαμε, πρόκειται για ένα ζευγάρι που συναντιέται συχνά στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πάρει τον… αέρα της ΑΕΚ στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μετρώντας τρεις διαδοχικούς νικηφόρους τελικούς Κυπέλλου, αλλά και δύο νίκες στα περσινά ημιτελικά του θεσμού. Εχει καταντήσει συνήθεια πλέον, με την παράδοση να βάφεται… ασπρόμαυρη.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η συνήθεια της πενταετίας (vids) | to10.gr

2016/17 (Τελικός): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Τη σεζόν 2016-2017, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στον τελικό του Κυπέλλου. Ενα ματς που έμεινε στην ιστορία για τα απίστευτα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων στον Βόλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η τότε ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, με τον Ενρίκε να βρίσκει δίχτυα στο 81ο λεπτό. Ενα γκολ που σήκωσε θύελλα… αντιδράσεων, με τους «κιτρινόμαυρους», δια στόματος Δημήτρη Μελισσανίδη να κάνουν λόγο για κλοπή. Ήταν ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους επεισοδιακούς τελικούς και προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

2017/18 (Τελικός): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2

Επόμενη χρονιά, οι συνήθειες δεν κόβονται, με τις δυο ομάδες να δίνουν και πάλι ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου. Με τον αέρα της πρωταθλήτριας μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, στοχεύοντας στο double.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου όμως είχαν αντίθετη άποψη, κατακτώντας και αυτό το τρόπαιο. Με τους Βιεϊρίνια και Πέλκα να σκοράρουν, οι «ασπρόμαυροι» έκλεισαν το… σπίτι των «κιτρινόμαυρων», πηγαίνοντας την κούπα στον Πύργο τον Λευκό.

2018/19 (Τελικός): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει και πάλι στο… καναβάτσο την ΑΕΚ. Σε έναν αρκετά ισορροπημένο τελικό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να νικήσει και πάλι την Ένωση, φτάνοντας στο double.

Το γκολ του Άκπομ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στάθηκε αρκετό για να χρίσει εκ νέου Κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ.

2020/21 (Ημιτελικοί): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1 / ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Και φτάνουμε λοιπόν, στην περσινή σεζόν, όπου η ΑΕΚ… υποτάχθηκε ξανά στους «ασπρόμαυρους». Οι δυο σύλλογοι συναντήθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού, με τον ΠΑΟΚ να νικάει την Ένωση τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο, όσο και στην Τούμπα. Ήταν μια άκρως απογοητευτική χρονιά για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρωτάθλημα, που συνοδεύτηκε από τον εύκολο αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Το αγαπημένο ζευγάρι του Κυπέλλου συναντιέται ξανά. Ακόμη ένα… επεισόδιο στη σχέση που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον θεσμό. Μένει να φανεί αν το αποτέλεσμα το βράδυ της Τετάρτης θα είναι το ίδιο με τις προηγούμενες συναντήσεις τους. Θα γίνει το 6-0, ή η ΑΕΚ θα βγάλει επιτέλους αντίδραση;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ