Ρεκόρ συμμετοχών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ρεκόρ συμμετοχών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου κι αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία γιατί, φέτος, σπάει το ρεκόρ συμμετοχών μιας και 51.000 δρομείς θα καλύψουν είτε την κλασική διαδρομή είτε θα τρέξουν στις μικρότερες αποστάσεις. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας […]

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου κι αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία γιατί, φέτος, σπάει το ρεκόρ συμμετοχών μιας και 51.000 δρομείς θα καλύψουν είτε την κλασική διαδρομή είτε θα τρέξουν στις μικρότερες αποστάσεις.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Καταφέρνουμε να καταρρίπτουμε κάποια ρεκόρ. Φέτος έχουμε το ρεκόρ συμμετοχών, με 51.000 δρομείς, στον Μαραθώνιο, όπου βρισκόμαστε στις 18 χιλιάδες, ρεκόρ ξένων δρομέων, αναμένουμε ρεκόρ προσέλευσης στην ΕΧPO και ρεκόρ θεατών στη διάρκεια της μαραθώνιας διαδρομής. Θέλουμε, όμως, άλλα δύο ρεκόρ να πετύχουμε: Αρχικά, το ρεκόρ ενδιαφέροντος από την ελληνική Πολιτεία. Με βάση μελέτες, στην αφετηρία μπορούμε να υποδεχτούμε 18.500 δρομείς. Τον αριθμό αυτό τον καλύψαμε φέτος. Αν θέλουμε να υποδεχθεί περισσότερους, όπως του αξίζει, τότε η Πολιτεία πρέπει να τον εντάξει στις προτεραιότητες, γιατί απαιτούνται έργα υποδομής. Από και προς την πόλη του Μαραθώνα. Είναι καιρός να ανταποκριθεί η Πολιτεία στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ. Είναι κρίμα για την ιστορία του Μαραθωνίου. Το δεύτερο είναι το ρεκόρ κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει εξελιχθεί με αλματώδεις ρυθμούς. Χάρη στους διάφορους φορείς και κυρίως, του μεγάλου χορηγού μας του ΟΠΑΠ. Στόχος είναι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από όλες τις δράσεις να είναι μεγάλο. Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω από τα ΜΜΕ να μας βοηθήσετε, να παρακινήσετε τους Αθηναίους να πάρουν μέρος, αν όχι σαν δρομείς, σαν θεατές. Να τους παρακινήσετε να συμμετέχουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό πρόγραμμα».

Έκανε, δε, ειδική μνεία στον Θανάση Καλογιάννη που «έφυγε» χθες από τη ζωή: «Είναι αλήθεια ότι την οικογένεια του στίβου της επιφύλαξε μια δυσάρεστη είδηση. Ένας μεγάλος αθλητής, εξαιρετικός άνθρωπος, μόλις 52 ετών, ο Θανάσης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή. Μεγάλα ρεκόρ, σπουδαίο παιδί, με ήθος και αξιοπρέπεια. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποστήριξε: «Κάναμε το πρώτο ζέσταμα για τον Μαραθώνιο με τον Γύρο της Αθήνας, με μεγάλη συμμετοχή Αθηναίων. Το ζητούμενο για τον δήμο είναι γίνονται τέτοια γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας στην πόλη μας, την Αθήνα μας. Κάθε χρόνο η συμμετοχή ανεβαίνει στον Μαραθώνιο και αυτό για την Αθήνα είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς προσπαθούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, με γεγονότα πριν και μετά το καλοκαίρι. Ο Μαραθώνιος για εμάς είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς καθώς μας βοηθά να φέρνουμε κόσμο στην Αθήνα ως τον Νοέμβριο και μαζί με τον Ημιμαραθώνιο φέρνουν κόσμο εκτός καλοκαιριού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Μαζί με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Αττικής, τον Πολιτιστικό και Αθλητικό μας Οργανισμό στον Δήμο και με τον Δήμο Μαραθώνα, είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Είμαι όμως και υπερήφανος γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ο Μαραθώνιος γιγαντώθηκε και είναι μία διοργάνωση που θα μείνει για την πόλη, ακόμα και όταν εγώ θα φύγω».

Τέλος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης δήλωσε: «Μαραθώνας, Μαραθώνιος, Μαραθώνια Κληρονομιά, μάχη του Μαραθώνα. Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τουρισμός, όλα αυτά έχουν γίνει αλληλένδετα λόγω του Μαραθωνίου. Όλος ο πλανήτης, χώρες απομακρυσμένες μπορεί να μην ξέρουν την Αθήνα, μπορεί να μην ξέρουν την Ελλάδα, αλλά γνωρίζουν όλοι τον Μαραθώνα, από τον Μαραθώνιο. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευθούμε αυτόν τον αγώνα για να διαδώσουμε τον πολιτισμό μας, ο οποίος εξομοιώνεται με τον τουρισμό. Ο κ. Παναγόπουλος με τους συνεργάτες του, τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον τα 3,5 που είμαι εγώ Δήμαρχος, έχουν εκτινάξει τον Μαραθώνιο και το ένα ρεκόρ σπάει μετά το άλλο. Κάθε χρόνο, τα ρεκόρ μας σπάνε και αυτό ως ένα σημείο είναι δυσάρεστο, γιατί έχουμε πολλές αιτήσεις συμμετοχών, που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Ο αγώνας του Μαραθωνίου είναι μια τεράστια επιχείρηση στημένη με πολλούς τομείς και φορείς, ξένους που μετέχουν. Αυτό μας οδηγεί στο ότι πρέπει να αναπτύξουμε τις υποδομές μας. Ο κάθε Μαραθώνιος, κάθε χρόνο, αφήνει στη χώρα μας, για μόλις λίγες ημέρες, 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ