Εθνική Ελβετίας : Με μπροστάρη τον Σακίρι για την επιστροφή στις επιτυχίες

Εθνική Ελβετίας : Με μπροστάρη τον Σακίρι για την επιστροφή στις επιτυχίες

Ο Σερντάν Σακίρι θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την Εθνική Ελβετίας στο φετινό Μουντιάλ και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να κάνει την υπέρβαση.

Η χώρα που βρίσκεται στην «καρδιά» της Ευρώπης και περικλείεται από ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις, είναι η Ελβετία. Η τελευταία φορά που έκανε μια καλή πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μέχρι τα προημιτελικά το 1954, τότε που το τουρνουά διεξήχθη μέσα στα γήπεδά της. Το γεγονός αυτό μοιραία την καθιστά ως τη «μικρή της γειτονιάς» και οι απαιτήσεις συνήθως δεν είναι υψηλές.

Όμως, φέτος έχουν δημιουργηθεί πολλές προσδοκίες, είτε γιατί ο ίδιος ο προπονητής επιμένει πως η Ελβετία έπαψε να είναι «μικρή», είτε γιατί -κυρίως αυτό- διαθέτει για πρώτη φορά τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία και έχουν «ψηθεί» στο υψηλό επίπεδο.

Ένας από αυτούς είναι ο Σερντάν Σακίρι. Ο 26χρονος εξτρέμ, γεννημένος στο Τζιλάν από το Κόσοβο, αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που έχουν φορέσει το εθνόσημο. Έχει πραγματοποιήσει 69 συμμετοχές και μετράει 20 γκολ, με το ωραιότερο να το πετυχαίνει τον Ιούνιο του 2016 στο Euro της Γαλλίας με αντίπαλο την Πολωνία.

https://youtu.be/o9kwQuFxiD4

Με θητεία σε Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και τώρα στη Στόουκ Σίτι έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά του και έχει όλα τα φόντα να ηγηθεί της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μαζί με τον Γκρανίτ Τζάκα, τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, τον Φάμπιαν Σερ, τον Βαλόν Μπεχράμι και τον Στέφαν Λιχστάινερ, η Ελβετία μπορεί να κοντράρει στα ίσια τη Σερβία και την Κόστα Ρίκα, με δεδομένο ότι η Βραζιλία να καπαρώσει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη φάση των 16 του θεσμού.

Ο Σακίρι θα αναλάβει την κάλυψη της δεξιάς πλευράς της ομάδας του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έχοντας πίσω του τον πολύπειρο Λιχστάινερ. Έχοντας παρακαταθήκη την εξαιρετική του παρουσία στα τελικά του προηγούμενου Μουντιάλ που διεξήχθη στη Βραζιλία (4 εμφανίσεις, 3 γκολ), ο δεξιοπόδαρος εξτρέμ θα επιζητήσει να επαναφέρει στις επιτυχίες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Image result for shaqiri

Τη σεζόν που μας πέρασε, ο Σακίρι πραγματοποίησε 36 συμμετοχές στην Premier League αποτελώντας το βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του. Σκόραρε 8 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ στους συμπαίκτες του, όμως δεν κατάφερε μόνος του να τη σώσει από τον υποβιβασμό.

Κάτι ανάλογο φυσικά δεν θέλει με τίποτα να συμβεί και με την Εθνική του ομάδα. Συνεπώς, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο τη Βραζιλία στις 17 Ιουνίου, ο Σακίρι και η παρέα του θα προσπαθήσουν για την πρόκριση στα νοκ-άουτ και την επαναφορά της Ελβετίας στο «πάνω ράφι» των εθνικών ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ