Η συνέντευξη… ευθείας βολής του Βασιλειάδη

Η συνέντευξη… ευθείας βολής του Βασιλειάδη

Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξη – αποθέωση των κινήσεών και των επιλογών του, ανακοίνωνε ότι θα επιτρέψει την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, μια δολοφονική φωτοβολίδα ευθείας βολής που ευτυχώς δεν είχε θύματα, ξεμπροστιάζει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Για δες καιρό που διάλεξε, συνέντευξη να δώσει… Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά ο… ύμνος για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και την αυτοαποθέωσή του από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων. Γιατί περί αυτοαποθέωσης πρόκειται και όχι περί συνέντευξης…

Ο υπουργός… ποδοσφαίρου, όπως έχει χαρακτηριστεί εξ αιτίας των πολλαπλών παρεμβάσεών του ακόμη και στα χωράφια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οσονούπω αναμένεται να επιτρέψει ξανά τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, έστω και αν πρόκειται για ματς “χαμηλής” επικινδυνότητας.

Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις, όμως ήρθε η στυγνή πραγματικότητα να τον επαναφέρει. Το ματς Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, οι οπαδοί των οποίων έχουν διαχρονικά καλές σχέσεις, σημαδεύτηκε εκτός από το απίθανο οφσάιντ που ανακάλυψε ο βοηθός διαιτητή σταματώντας τον ΠΑΟΚ από το να πετύχει το 0-2 λίγο πριν το φινάλε, από τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που εκτόξευσε ανεγκέφαλος των οπαδών του Δικέφαλου του βορρά προς την εξέδρα των φίλων του Πανιωνίου.

Εχουν περάσει σχεδόν 32 χρόνια από τον θάνατο του καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα στις εξέδρες του Αλκαζάρ, του γηπέδου που φιλοξενούσε τον αγώνα Λάρισα – ΠΑΟΚ στις 26 Οκτωβρίου 1986. Ηταν ο πρώτος θάνατος φιλάθλου από φωτοβολίδα στα ελληνικά γήπεδα. Φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από το πέταλο που φιλοξενούσε οπαδούς του ΠΑΟΚ και έφτασε σχεδόν στο απέναντι πέταλο, όπου καθόταν ο άτυχος καθηγητής της ΣΕΛΕΤΕ, ο οποίος είχε βρεθεί μάλιστα κατά λάθος στο γήπεδο μιας και είχε χάσει το λεωφορείο που θα τον μετέφερε στην Αθήνα.

Από τότε έχουν περάσει 32 χρόνια. Εχουν αλλάξει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις, υπουργοί και υφυπουργοί, τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι, ωστόσο το φαινόμενο ουδέποτε αναχαιτίστηκε. Παρά τις ατελείωτες υποσχέσεις για “πάταξη της βίας”.

Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση των Συριζανέλ επιχείρησε, με τις ίδιες μεγαλόστομες υποσχέσεις που χρησιμοποίησε σε κάθε πεδίο της κοινωνίας, να ρυθμίσει και αυτό το… πρόβλημα. Πέτυχε μια τρύπα στο νερό, όπως και στους υπόλοιπους τομείς.

Αρχικά είχαμε τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος διέκοπτε το πρωτάθλημα και στο τέλος επιχείρησε να περάσει με νόμο τα τουρνικέ, τις κάμερες ασφαλείας, το ονομαστικό εισιτήριο που απαιτεί και τη δήλωση ΑΜΚΑ ώστε να μπορούν να βρίσκονται οι παραβάτες και φυσικά σκληρές ποινές.

Κατάφερε να διοργανωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τελικός Κυπέλλου χωρίς θεατές και μάλιστα με έναν μήνα καθυστέρηση! Παράλληλα τα περισσότερα γήπεδα παραμένουν… κοτέτσια, ενώ οι νόμοι είναι για να τους βλέπουμε και να τους… χαιρόμαστε.

Ακολούθησε ο παμμέγιστος Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του υφυπουργείου Αθλητισμού. Το ελληνικό ποδόσφαιρο που ζούσε πια στον καιρό της… εξυγίανσης έχοντας μπει σε καθεστώς “μνημονίου” από τις επιβλέπουσες ποδοσφαιρικές αρχές, “απόλαυσε” το επόμενο… θαύμα! Τον τελικό της ντροπής στον Βόλο με μαχαιρώματα μεταξύ οπαδών και άλλες ομορφιές αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές.

Η κορύφωση, ήρθε πέρυσι. Στο πρωτάθλημα που βαφτίστηκε ως “το καλύτερο όλων των εποχών” και το οποίο σημαδεύτηκε από νέα κρούσματα βίας και έναν πρόεδρο που μπούκαρε στο γήπεδο οπλοφορώντας!

Ο υφυπουργός που ως γνωστό δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, διέταξε τη διακοπή του πρωταθλήματος ωσότου να συρθούν στα πόδια του όλες οι εμπλεκόμενες αρχές (ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα) και μετανιωμένες να του δηλώσουν ότι θα πάρουν μέτρα και θα θέσουν αυστηρότερους κανόνες. Οπως και έγινε.

Ολοι μαζί υποσχέθηκαν ότι δε θα το ξανακάνουν και ότι θα βάλουν κανόνες που θα τρομάζουν τους πάντες μόνο που θα τους διαβάσουν.

Και φτάσαμε στο σήμερα.

Φωτοβολίδα ευθείας βολής εκτοξεύεται από τη θύρα που φιλοξενούσε οπαδούς του ΠΑΟΚ προς την εξέδρα των φίλων του Πανιωνίου. Και από τη στιγμή που το ματς διακόπηκε προσωρινά, ο ΠΑΟΚ απειλείται με το εξοντωτικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 45.000 ευρώ, σύμφωνα με τον… αυστηροποιημένο πειθαρχικό κώδικα.

Την ίδια ώρα που ο Βασιλειάδης αυτοαποθεώνεται για τους κανόνες που έχουν μπει. Για την παραδειγματική τιμωρία όσων κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις. Για την τιμωρία όσων προκαλούν βία με λόγια ή/και με πράξεις.

Απλά κάντε μια γύρα στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες δέκα ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα και θα καταλάβετε. Δημοσιογράφοι απειλούν διαιτητές, δημοσιογράφοι καταγγέλουν ότι δέχονται απειλές, διαιτητές σφυρίζουν στο ρυθμό της… εξυγίανσης, φωτοβολίδες ευθείας βολής σφυρίζουν πάνω και δίπλα από τα κεφάλια απλών φιλάθλων.

Ευτυχώς λοιπόν, που υπάρχει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και όλα πάνε κατ’ ευχήν – σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Τουλάχιστον εκτός από τα “προχωράμε μπροστά” και τις λοιπές ευλογίες στα – πλούσια είναι η αλήθεια – γένια του, κράτησε και μια καβάτζα λέγοντας ότι για να επιτραπούν και πάλι οι οργανωμένες μετακινήσεις “θα πρέπει και οι οπαδοί, βέβαια, να δείξουν αντίστοιχη ωριμότητα”…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ